Varga Judit: A magyar emberek lesznek a nyertesei a következő évek gazdasági fejlődésének

Varga Judit
Vágólapra másolva!
Varga Judit igazságügyi miniszter hétfői internetes bejegyzésében sok sikert kívánt az Európai Unió Tanácsának elnökségét átvevő Portugáliának. Mint ennek kapcsán írta, történelmi léptékű gazdasági fejlődés előtt állunk a következő években, amelynek a magyar emberek lesznek a nyertesei.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető szerint sorsfordító kérdések vannak a portugál elnökség asztalán, amelyek Magyarországot is érinteni fogják.

  • A járványra való tekintettel milyen gyorsan indul meg a helyreállítási alap és ennek segítségével tudják-e kezelni gazdasági problémájukat a déli tagállamok?
  • Milyen lelkesedéssel vesznek részt a fukar országok a szociális politika bővítésének kísérletében, ha nem születnek az illegális migrációt megállító lépések?
  • Vajon az Unió vagy Nagy-Britannia kezeli-e majd jobban az új gazdasági helyzetet? A Brexit után is a még több Európa lesz-e a válasz mindenre?

Külön kiemelte, hogy "a magyar kormány sikeres tárgyalásai után történelmi léptékű gazdasági fejlődés előtt állunk a következő években, amelynek a magyar emberek lesznek a nyertesei". "Sok sikert kívánok Portugáliának az uniós elnökséghez!" - zárta posztját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!