Varga Judit: A technológiai cégek esetében törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést szeretnénk

VARGA Judit
Budapest, 2020. november 18. Varga Judit igazságügyi miniszter megnyitó expozét tart az alaptörvény kilencedik módosítását tartalmazó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Konzultálva a témában illetékes állami intézmények vezetőivel, az Igazságügyi Minisztérium tavasszal törvényjavaslatot fog az Országgyűlés elé terjeszteni a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról, írja Varga Judit igazságügyi miniszter legújabb Facebook bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

Varga Judit kiemelte: semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik.

Továbbra is együttműködünk az Unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében, de az elmúlt időszak eseményei megmutatták, hogy gyorsabban kell lépnünk az emberek védelme érdekében.

Hiszen ma már önkényesen bárki lekapcsolható az on-line térből bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetősége nélkül, húzta alá az igazságügyi miniszter.

A szabadságot ritkán adják ajándékba. Most a digitális szabadságért is meg kell küzdenünk!
Hajrá Magyarország! - írta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!