Letartóztatták a baltával mentősökre támadó férfit - videó

Mentősökre támadó férfi
Vágólapra másolva!
A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája ügyészi indítványra elrendelte annak a Nógrád megyei férfinek a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy baltával a kezében rontott rá a hozzá kihívott mentősökre.
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint múlt héten csütörtökön, január 14-én éjjel

egy férfi zavart és agresszív állapotban érkezett haza.

Mivel korábban ismeretlen eredetű bódító hatású anyagot fogyasztott, zavart viselkedése miatt édesapja mentőt hívott hozzá.

Amikor az agresszív férfi ezt megtudta, felkapott egy baltát és kiment az utcára. Amikor a mentősök megérkeztek, látták, hogy baltával a kezében egy feldúlt férfi feléjük rohan.

A támadó mintegy 2-3 méter távolságból meglendítette a baltát és megpróbálta a mentőautóba bedobni, de a jeges úton megcsúszott.

Testi épségük megóvása érdekében a mentősök így nem akartak kiszállni. A mentőautó sofőrje gázt adott és megpróbálta kikerülni a férfit,

aki ekkor a mellette elhaladó mentőautó vezetőoldali ajtaját próbálta meg megütni a baltával.

A sofőr manőverének köszönhetően nem sikerült eltalálnia.

Forrás: Police.hu

A mentősök a rendőrség közreműködését kérték. Az ő jelenlétükben sikerült megvizsgálniuk a férfit, akit aztán kórházba vittek.

A támadót közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt hallgatták ki gyanúsítottként, de vele szemben felmerül a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja is.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte a visszaeső, börtönből legutóbb 2020 nyarán szabadult férfi letartóztatását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!