A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fegyverrel rabolt Budapesten egy fiatal banda

Vágólapra másolva!
Egy 14 és 16 éves fiúkból álló banda összesen 11 embert rabolt, vagy próbált meg kirabolni Újbudán. A rablásoknál használtak riasztó illetve légfegyvert is.
Vágólapra másolva!

Az akkor 14 és 16 éves fiúk 2019 augusztusában ismerkedtek meg egymással és

elhatározták, hogy gáz-riasztó-, illetve légfegyvereikkel fognak kirabolni embereket az utcán úgy, hogy az arcukat eltakarják.

Később beszerveztek még két fiút, akik szintén 14 és 16 évesek voltak.

2019 novemberében és decemberében Újbudán, különböző felállásban összesen 11 emberre támadtak rá, hogy az értékeiket megszerezzék, de nem mindig jártak sikerrel. Előfordult olyan is, hogy gyerekeket raboltak ki.

A rablásoknál a banda tagjai az arcukat maszkkal, sállal vagy kapucnival takarták el, egy idő után már gumikesztyűt is használtak.

Előfordult, hogy kő-papír-olló játékkal döntötték el, hogy ki szólítsa le a célpontot.

A banda tagjai közül egy 14 éves fiú és a 16 éves társa 2019. december 11-én a Minerva utcában késsel és gáz-riasztó fegyverrel próbáltak meg kirabolni egy férfit, aki azonban elmenekült.

A fiúk utána szaladtak, az egyikük egy lövést is leadott, de a férfi nem sérült meg.

A közeli rendőrségen hallották a lövést, és elfogták a fiúkat. A nyomozás közben sikerült azonosítani a társaikat is.

Az ügyészség fegyveresen, csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás miatt emelt vádat a banda tagjai ellen. Négyükkel szemben letöltendő börtönbüntetést javasolnak, ötödik társuk ellen pedig felfüggesztett büntetést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!