A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Hét hónapra börtönt kapott egy BKV-buszon verekedő férfi

Vágólapra másolva!
Hét hónapra börtönbe kerül az a férfi, aki rátámadt egy busz utasára három évvel ezelőtt egy fővárosi járaton. Érthetetlen, artikulálatlan ordítással rátámadt, ököllel arcon vágta, majd hátulról ráfogott a nyakára, és üvöltve verekedni kezdett vele. 
Vágólapra másolva!

Egy 31 éves férfi 2018. december 06-án a XX. kerület, Debrecen utcánál lévő megállóban felszállt egy autóbuszra, amelyen későbbi áldozata utazott.

A több csomaggal, táskával felszálló utas sérelmezte, hogy a buszsofőr nem nyitotta ki a kétszárnyú ajtó mindkét ajtaját, majd elhaladt későbbi áldozata mellett, és ezután a busz középső részén megállt.

Nem sokkal később, a férfi előre ment az első ajtónál utazó áldozatához azzal, hogy miért nézi őt a visszapillantó tükörben. Tovább kötekedett, és egyre agresszívebb hangnemben, trágár kifejezésekkel illette a másik utast és az őt nyugtatni próbáló buszsofőrt is. A sofőr többször felszólította, hogy fejezze be.

Amikor a másik utas azt mondta a férfinek, hogy szálljon le a buszról, a férfi olyan dühös lett, hogy érthetetlen, artikulálatlan ordítással rátámadt, ököllel arcon vágta, majd hátulról ráfogott a nyakára, és üvöltve verekedni kezdett vele.

A férfi szorításban tartotta a másik utas fejét, aki próbált kiszabadulni, ennek érdekében és két kezével a férfi testét ütögette. A férfi újra, többször megütötte ököllel.

A kerületi ügyészség 2020 novemberében benyújtott vádirata kimondja, hogy a férfi lehetetlenné tette a busz menetrend szerint közlekedését, mert a sofőr megvárta a rendőröket a megállóban álló busszal. Még ez alatt is többször rátámadt a másik utasra a férfi, a többi utas próbálták visszatartani.

A buszsofőr is megpróbálta, őt is megfenyegette, hogy megüti.

A kerületi ügyészség a bántalmazóval szemben testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Budapesti XX., XXI., XXIII. Kerületi Bíróságon, amely a lefolytatott bizonyítás alapján a férfit bűnösnek mondta ki,

és 7 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!