A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Halálra gázolt egy magyar férfit, megúszta pénzbüntetéssel

Vágólapra másolva!
Bécsben gázoltak halálra egy fiatal magyar férfit a zebrán, a gázoló pedig mindössze pénzbüntetést kapott. A férfi családja szerint az autós még csak megbánást sem mutatott – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Balázs éppen egy védett övezetben akart átmenni a zebrán 2019. december 5-én, amikor egy autós elgázolta.

A sofőr csak 30 km/órával mehetett volna, ehhez képest majdnem 100-zal hajtott. A fiatal férfi több mint 30 métert repült az ütközéstől, a helyszínen meghalt.

Balázs aznap délután több órán át tanult a húgával, majd este fél nyolc körül elindult a konditerembe. Mi marasztaltuk volna, hogy ne induljon, inkább vacsorázzon velünk.

– mondta a férfi anyja a Blikknek.

Ezek után a család 10 óra után lefeküdt aludni, de nem sokkal később már a rendőrök ébresztették őket. A szülők először azt gondolták, hogy a nagyobbik fiukkal és a barátnőjével történt valami.

A rendőrök azt kérték tőlük, hogy üljenek le, majd közölték velük, hogy Balázst halálra gázolta egy autó az egyik zebrán.

Az anya visszaemlékezett arra, hogy a tragédia előtti napokban Balázzsal együtt mentek át azon a zebrán, és a férfi rámordult, amiért nem nézett szét az úton.

"Balázs ilyen volt, nem kapkodott, megfontoltan viselkedett, lehetett rá számítani". A sofőrnek, aki egy bécsi étterem tulajdonosa, és aki a másfél hónappal ezelőtti ítélethirdetés előtt

– mondta Balázs apja.

A szülők úgy érzik, hogy az ő ügyvédjük hibája is, hogy a gázoló nem kapott még felfüggesztett börtönbüntetést sem. Úgy érzik, hogy nem foglalkozott elég komolyan az üggyel.

"Talán azt gondolta, hogy mi úgyis megkaptuk a biztosítótól a kártérítést. A fiunk halálának felelőse nem tanúsított megbánást, gúnyos mosollyal lépett ki a tárgyalóteremből..."

– tette hozzá az apa.

Az ügyvédjük hozzáállása miatt a szülők kicsúsztak a fellebbezési határidőből is, pedig szerették volna, hogy a sofőr a lehető legsúlyosabb büntetést kapja. Tudják, hogy ez sem hozta volna vissza a fiukat, de a lelküknek jólesett volna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!