Letartóztathatják a gazdasági csalással vádolt férfit, aki nem akart megjelenni a tárgyalásán

Vágólapra másolva!
Nem jelent meg a tárgyalásán egy férfi, aki gazdasági csalás miatt került a bíró elé. Bár azon a napon egy rövid sajtótájékoztatót tartott az épület előtt, de aztán eltűnt. Kezdeményezték a letartóztatását. 
Vágólapra másolva!

Egy gazdasági csalással vádolt, szabadlábon védekező férfi ügyében tartottak előkészítő ülést a Kaposvári Törvényszéken. A vádlott a szabályszerű idézésére nem jelent meg, ezért a bíróság az újabb időpontra kitűzött előkészítő ülésre elrendelte az elővezetését.

A férfi utóbb a bíróságot emailben többször arról tájékoztatta, hogy a tárgyalásokon nem kíván részt venni.

Az előkészítő ülés napjának reggelén az elővezetést a rendőrség nem tudta végrehajtani, mivel a férfi nem volt otthon,

ugyanakkor rövid időre megjelent a bíróság épülete előtt „sajtótájékoztató" céljából, majd az ülés megkezdése előtt elment valahová.

A bíróság a fentiekre tekintettel az ügydöntő határozatának kihirdetéséig elrendelte vádlott letartóztatását. A kényszerintézkedéssel szemben a vádlott és védője fellebbezést terjesztett elő.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezés miatt másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtáblához előterjesztett indítványában

a letartóztatás elrendeléséről rendelkező határozat helybenhagyását indítványozta.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság megalapozottan hivatkozott annak veszélyére, hogy az eljárás során a férfi elérhetetlenné válik, így vele szemben az eljárás csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel folytatható le. A letartóztatás elrendelése tehát a férfi jelenlétének biztosítása érdekében szükséges.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!