Házak építését vállalták a csalók, majd eltűntek az előleggel

Vágólapra másolva!
Apa és fia úgy vert át embereket Érden, hogy családi házak megépítésére kötött szerződéseket a megrendelőkkel, de az előleg átvétele után eltűntek, a házak pedig nem épültek meg.
Vágólapra másolva!

A két férfi 2017-ben állapodott meg egymással, hogy családi házak teljes körű kivitelezésére fognak vállalkozási szerződéseket kötni.

Előlegként több millió forintot fognak elkérni anyag és munkadíjra. Az építkezéshez nem volt elég szakértelműk, anyagi hátterük és igazából nem is akarták megépíteni a házakat.

2017 és 2019 között két nővel együttműködve, két építőipari kft. képviseletében Érden több szerződést is kötöttek. Az építkezést rövid határidővel, a piaci ár alatti összegért vállalták. Az egyik nő a szerződéskötésekkor arról biztosította a megrendelőket, hogy a férfiak megbízható, tapasztalt szakemberek. A másik nő pedig építész-tervezőként vett részt az átverésekben.

A csalók először 5 ház megépítésére kötöttek szerződést. Az építkezések egy részét megkezdték, és nagy előleget kaptak a megrendelőktől.

Közben további megrendelőkkel újabb 6 családi ház megépítésére szerződtek le. Tőlük is előleget kaptak, miközben egy házat sem fejeztek be.

A rendőrség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja a férfiakat. Az ügyészség javasolta a letartóztatásukat, mert fennáll a veszélye, hogy szabadon hagyásuk esetén megszöknének, vagy újabb bűncselekményt követnének el – írja a Pest Megyei Főügyészség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!