Bajkai István: Elvárás, hogy a Parlamentben valódi munka folyjon

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az erzsébetvárosi megemlékezésekről, a párbeszéd lehetőségeiről, valamint a parlamenti azonnali kérdések órájáról.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy a koronavírus-járvány ellenére is méltóképpen sikerült megünnepelni március 15-ét, természetesen jóval szűkebb körben, de a Klauzál téri huszár szobornál, valamint a terézvárosi Jókai szobornál is elhelyezték az emlékezés virágait. Az ünnepségen a kerületi Fidesz mellett természetesen az önkormányzat is képviseltette magát.

Arra a kérdésre,hogy az ilyen jellegű ünnepi alkalmak lehetőséget nyújtanak-e arra, hogy a politikai ellenfelek a köszönésen túlmenően beszélgessenek is egymással, Bajkai István úgy felelt, elvileg lehetőséget nyújthat minden ilyen alkalom, de mint kifejtette, jelenleg nem olyan a felek közötti viszony, hogy beszélgessenek egymással. Hozzátette azt is, nyilvánvalóan egy politikai párbeszéd kialakulásához megfelelő keretek is kellenek, megfelelő hozzáállással, megértéssel, ám jelenleg Erzsébetvárosban nem ilyen a helyzet.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!