Bajkai István: Nem lenne szabad ilyen eseményeknek megtörténnie

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Parlament tegnap ülésnapjáról, a botrányokról, az ellenzéki összefogásról.
Vágólapra másolva!

A képviselő a Parlament hétfői üléséről megjegyezte, úgy érzi, a baloldalnak az lenne az érdeke, hogy a járványveszély közepén, hogy további bizonytalanságokat szítson, másrészt pedig megbénítsa a munkát a Házban. Most egy néző, aki követi a közvetítést, akkor azt láthatja, az a jellemző az Országgyűlésre, hogy ott cirkuszok vannak. Mindezzel ellentétben ez az épület, a törvényhozás szentélye, ahol ráadásul munka folyik.

A tegnapi nap az történt – idézte fel a politikus, hogy az azonnali kérdések órájában a kormány tagjai rendelkezésre álltak, így a pénzügyminiszter is, ám amikor ennek befejeztével szerette volna elhagyni a helyet, akkor elállta az útját az egyik ellenzéki képviselő, Tordai Bence, aki inzultálta is a minisztert. Ez nem először fordult elő a Parlament történetében, már elfoglalták már az elnöki pulpitust, rohangáltak kihangosítóval a teremben. Egy biztos, ennek a mostani esetnek is lesz következménye, a Házbizottság ki fogja vizsgálni. Nem lenne szabad ilyen eseményeknek megtörténnie, egy képviselő, aki leteszi az esküjét, be kell tartsa a szabályokat, példával kell elöljárnia, azt is lehet mondani, megszegik ezzel az esküjüket. Nem lenne szabad annak sem előfordulnia, hogy az ellenzék ne járjon be, hiszen a parlamentarizmus lényege az, hogy a Parlamentben ott vannak a kormánypártok, az ellenzék. Egy képviselő, ha például egy politikai akciót akar elindítani, annak is megvannak a maga módja, ideje, de nem így.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!