A Balatonból lopott óriási halakat egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy 37 éves férfi hatalmas pontyokat fogott ki a Balatonból tavaly nyáron, ezek után azonban nem engedte őket vissza a vízbe, hanem eladta egy másik horgásztónak.
Vágólapra másolva!

A férfi Balatonkenesénél egy 17 és egy 28 kilós pontyot fogott ki a Balatonból, amiket a lefotózásuk után vissza kellett volna engednie a tóba.

A nagyobbik hal egy 120 cm hosszú óriási ponty volt, amit az elmúlt években már többször kifogtak, lefotóztak majd visszaengedtek a vízbe.

Forrás: Ügyészség.hu

A férfi a két halat a kifogásuk után nem rögzítette a nyilvántartásban, nem engedte vissza a tóba, hanem eladta egy Tolna megyei horgásztó 66 éves tógazdájának 345 ezer forintért.

A két hal valós értéke 535 500 forint volt. A gazda annak ellenére vette meg a halakat, hogy tudta, mindkettőt a Balatonból fogták ki. Az egyik halat később kifogták a horgásztóból, és a sikert büszkén posztolták is az interneten, majd a halat visszaengedték a tóba.

A halnak azonban jellegzetes sérülései vannak, ami miatt könnyen azonosítható, ezért a balatoni halgazdálkodást végző gazdasági társaságnál felismerték, és jelezték a tógazdának, hogy az állat a Balatonba való.

A gazda a következő kifogásnál értesítette őket, majd visszavitték a Balatonba.

A kisebbik halat nem lehet azonosítani, ezért a fennmaradó 107 000 forintos kárt a horgász fizette ki.

Az ügyészség lopás miatt indított eljárást a horgász és a halastó gazdája ellen. Azt javasolták, hogy a bíróság tárgyalás nélkül bocsássa őket próbára. A bíróság ezzel megegyezően 2-2 év próbaidőre bocsátotta a két férfit. A végzés nem jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről