Lopott autóval csempészett migránsokat egy szír férfi

Vágólapra másolva!
Egy szír férfi migránsokat akart Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni egy lopott autóval. A rendőrök Márkónál fogták el őket.
Vágólapra másolva!

Egy 25 éves szír férfi, akit Németországban menekültként tartanak nyilván, januárban a magyar-szerb határ magyar oldalán

két, magukat irakinak és hat magát szírnek tartó migránst vett fel a bolgár rendszámú, lopott autójába azért, hogy Ausztriába csempéssze őket.

A migránsokat korábban egy ismeretlen ember csempészte át a határon. Mint kiderült, utasai 4000-4500 eurót letétbe tettek Törökországban, amit akkor kapott volna meg a sofőr, ha sikerül a terv.

A 8-as főúton haladtak, amikor a rendőrök elfogták őket.

Az ügyészség embercsempészés miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit. Azt javasolták, hogy ítéljék börtönbüntetésre és utasítsa ki az országból. A bíró ennek helyt adott. 3 év börtönre ítélte és 5 évre kiutasította az országból. Az ítélet azonban fellebbezések miatt nem jogerős. Az ügyészség az ítélet után javasolta, hogy a bíróság tartsa fenn az embercsempész letartóztatását a másodfokú ítéletig. A bíróság ezt meg is tette. A férfi és a védője fellebbezett a döntés után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!