Rágyújtotta a házat alvó élettársára és ismerősére egy férfi Szatymazon

Vágólapra másolva!
Egy férfi együtt ivott az élettársával és egy ismerősükkel Szatymazon. A két férfi összeveszett egymással, majd az egyikük kiment a boltba. Mire visszaért, az élettársa és az ismerőse egy ágyban aludt. Féltékenységből rájuk gyújtotta a házat.
Vágólapra másolva!

A férfi, az élettársa és az ismerősük hosszabb ideje, rendszeresen iszogattak együtt. 2018 májusában az ismerős szatymazi házában voltak és ittak. A férfi összeveszett az ismerőssel, majd kiment a boltba, hogy alkoholt vegyen. Mire visszaért a bevásárlásból az élettársa és az ismerős elaludt a hátsó szobában.

A férfi féltékeny lett, amitől feldühödött. Összegyűjtötte az éghető tárgyakat, meggyújtotta, majd a szobában rátette a bútorokra, amelyek azonnal lángra kaptak.

A férfi az élettársát kivitte, az ismerősét viszont otthagyta, aki végül részegen felébredt a füstre és még ki tudott menekülni.

A bíróság első fokon 9 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt.

A férfi és a védője fellebbezett az ítélet ellen, ami így nem lett jogerős, ezért a bíróság fenntartotta a támadó letartóztatását, ami ellen szintén fellebbeztek. Másodfokon a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azt javasolta, hogy a Szegedi Ítélőtábla hagyja helyben az első fokú határozatot, mivel fennáll a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye is. Az ítélőtábla egyetértet a javaslattal, és fenntartotta a férfi letartóztatását - írja az ügyészség.hu.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről