A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ötmilliót kért, hogy elintézze, ne induljon adóhatósági vizsgálat

telefonos csalás bűnözés
Silhouette of a man in a hood on a black background, his face is not visible, the hacker is holding the phone in his hands. The concept of a criminal, incognito, mystery, secrecy, anonymity.
Vágólapra másolva!
Milliókat csalt ki vállalkozóktól egy 59 éves nő és egy 42 éves férfi. A páros azt állította: el tudják intézni, hogy a cégek ellen ne induljon adóhatósági vizsgálat. Ezért cserébe pedig ötmillió forintot kértek.
Vágólapra másolva!

Összehangolt akció keretében fogták el a rendőrök március 19-én délelőtt Kozármislenyben azt a 42 éves román állampolgárságú férfit és 59 éves helyi nőt, akik több millió forintot csaltak ki vállalkozóktól - olvasható a Police.hu oldalon.

A rendőrségi közleményből kiderült, hogy a férfi bérszámfejtőként dolgozott egy pécsi, könyveléssel foglalkozó gazdasági társaságnál, a nő pedig ugyanennek a cégnek az egyik ügyvezetője.

– A megalapozott gyanú szerint

a férfi rávette a nőt, hogy hivatalos személy megvesztegetésére hivatkozva pénzt csaljon ki cégektől

annak érdekében, hogy ne induljon velük szemben adóhatósági vizsgálat – írják.

Beismerő vallomást tettek

A nő könyvelést végzett két pécsi gazdasági társaságnak, majd azt állította a cégek ügyintézőjének, hogy a korábbi beszállítójuk cégével szemben eljárás indult, ezért a hatóság az ő cégeiket is vizsgálni fogja. Ezután – az adóhatóságnál lévő jogász végzettségű kapcsolatára hivatkozva –

felajánlotta, elintézi azt, hogy az említett társaságokkal szemben ne induljon vizsgálat.

Mindezért cserébe 5 millió forintot kért, majd megígérte, hogy a pénzt továbbítja a hatóságnál dolgozó ismerősének.

A kért összeget meg is kapta a nő, majd ugyanezzel a módszerrel két másik vállalkozótól is pénzt szerzett. A rendőrök akkor csaptak le rájuk, amikor a román férfi megjelent a kozármislenyi nő lakásán, hogy a jogtalan előnyért kapott milliókat átvegye.

A nyomozók a pénzt lefoglalták, a férfit és a nőt pedig előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. Mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerő vallomást tettek. A férfi a nyomozóknak azt is elmondta, hogy valójában nincs kapcsolata az adóhatóságnál, csak azért találta ki az egészet, mert a vállalkozók szemében komolyabb embernek akart tűnni.

– Terhükre befolyással üzérkedés, míg a jogtalan előnyért fizető vállalkozók terhére hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja állapítható meg – olvasható a közleményben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!