A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szentesről Olaszországba menekült, ott fogták el 15 évvel a gyilkosság után

Vágólapra másolva!
Pont másfél évtizeddel a gyilkosság után fogták el azt a férfit, aki a vád szerint megölte volt élettársát, gyereke anyját. A gyilkosság a nyomozás szerint pontosan megtervezett volt: előbb végzett a nő házőrző kutyájával, aztán elhurcolta a nőt, megölte, és a Tiszába dobta. 15 évig nem volt ellene bizonyíték, most viszont igen. Életfogytiglant is kaphat.
Vágólapra másolva!

A férfi és a nő a 2000-es évek elején ismerkedett meg egymással. Később együtt éltek, gyerekük is született.
A nő 2006-ban - bár félt a párjától - úgy döntött, hogy elhagyja a férfit. Egy bérelt házba költözött Szentesen, és új kapcsolata lett.

Az elhagyott férfi látszólag elfogadta és tudomásul vette ezt, de közben elhatározta, megöli a nőt, és visszaszerzi a gyerekét.

Mérget vett, amellyel megölte a nő házát védő kutyát, és a gyereküket egyedül a házban hagyva elhurcolta a nőt, és valahol halálra verte. Hogy pontosan hol, soha nem derült ki, az viszont biztos, hogy a holttestet a Tiszába dobta.

Azért, hogy azt a látszatot keltse, hogy a nő önként ment el, a nő biciklijét is magával vitte, majd reggel, az aznap esedékes láthatásra hivatkozással, ő maga jelent meg a nő szüleinél azzal, hogy nem tudja elérni volt párját.

A nő apja átmászott a kerítésen, és a házban egyedül találta a kétéves gyereket.

Az apa még aznap bejelentette a rendőrségen az eltűnést.

A holttestet 2007 nyarán találta meg egy horgász, akkor azonban nem tudták azonosítani, csak 13 évvel később.

A férfit ezután fogták el, európai elfogatóparancs alapján Olaszországban, és osztrák hatóságok közreműködésével 2020 júliusában került Magyarországra, és vették őrizetbe.

A férfi azóta is letartóztatásban van, az ügyészség indítványozta, hogy kapjon életfogytiglant.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!