A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

30 éve gyilkolt Budapesten egy jordán migráns, most emeltek vádat ellene

Vágólapra másolva!
Halálra szúrt egy pénzváltót egy jordán migráns a vád szerint, még 1991-ben. A holttestet a gyilkosság után eltüntette, azt azóta sem találták meg. Két társa is volt, egy szír férfi, és egy magyar nő. Őket már korábban elítélték, de nem gyilkosság, hanem rablás miatt. Ők ugyanis a gyilkosságban nem vettek részt, nem is tudtak arról, hogy társuk erre készül.
Vágólapra másolva!

A most 51 éves jordán férfi 1991-től él Magyarországon magyar feleségével. Valutaváltással foglalkozott, ennek kapcsán ismerkedett meg egy szír férfival.

Augusztusában azzal kereste meg egy másik szír ismerősét, hogy közös ismerősük nagyobb összeget tart magánál rendszeresen. Elmondta neki, hogy

azt találta ki, hogy egy magyar lány elcsalja közös ismerősüket egy elhagyatott helyre, ahol kirabolják.

Miután a másik férfinak is pénzre volt szüksége, beleegyezett abba, hogy részt vesz a rablásban. Ezután a tervbe közösen beavattak egy nőt is, akinek pénzt ígértek.

Pár nappal később

a szír bűntárs elvitte a nőt az újpalotai piacra, és ott megmutatta neki a férfit, akit ki akarnak rabolni.

Nem sokkal később a nő egy presszóban megismerkedett a férfival, akivel ezután többször találkozott és szórakozott.

A vád szerint a nő nem sokkal később beült a férfi autójába, és a banda tagjaitól kapott utasítások szerint egy XVI. kerületi elhagyatott helyre vitette magát, ahol úgy tett, mintha rosszul lenne. Ott kiszálltak a kocsiból, és az út melletti fák közé ment, ahová a férfi követte, hogy segítsen neki.

Itt támadta meg a másik két férfi, és a jordán férfi ekkor szúrta halálra, és rabolta ki. Átkutatta a zsebeit, amelyben 1600 forintot talált.


A gyilkossággal vádolt férfi a véres pénzt odaadta szír társának, aztán mind a hárman beültek a kocsijába, és elhajtottak. Mivel az egyik lámpája nem világított, a rendőrök pár méterrel odébb meg akarták állítani, de ő gyorsított és megpróbált elhajtani. De olyan gyorsan ment, hogy

nem tudta irányítani az autót, és egy lámpának csapódtak. Ezután gyalog próbáltak elmenekülni, de elfogták őket. Később a véres pénzt is megtalálták náluk a rendőrök.

A vád szerint a jordán férfi később visszament a gyilkosság helyszínére, és elvitte valahová a holttestet, amely soha nem került elő.

Ezután ő maga is eltűnt, és jó ideig az elfogatóparancs ellenére sem tudták elkapni. A nyomozást egy időre felfüggesztették, és az ügyben csak 2018-ban emeltek vádat.

A továbbra is távollevő jordán férfi ellen emberölés miatt emeltek most vádat.


Két társát már korábban elítélték jogerősen, csoportosan elkövetett rablás miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!