A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bajkai István: Ez méltatlan a képviselői magatartáshoz

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az Országgyűlés munkájáról, az ellenzék hozzáállásáról.
Vágólapra másolva!

A képviselő beszélt a Parlament hétfői üléséről, a hangnemről. Megjegyezte, az Országgyűlésnek van szabályzata, eljárásrendje,de az is egy fontos szabály, hogy a képviselők a munkájukat méltósággal és a másik tiszteletben tartásával kell végezzék. A politikus szerint

az ellenzék a Parlament tekintélyét próbálja meg leépíteni, ami véleménye szerint egy hosszú idő óta tartó tragikus folyamat.

Bajkai István szerint mindez a jogállamiság leépítését is jelenti. Egy parlamenti képviselőnek a munkája során azon túlmenően, hogy joga van a véleményét kifejteni, hiszen ez a viták helye, de ez nem jelentheti azt, hogy a másikat személyében mocskolódva támadva, alpári stílusban lejáratni, mert ez méltatlan a képviselői magatartáshoz.

A kormánypárti politikus szerint az ellenzék már korábban is tett kísérletet a parlamentarizmus alapjainak a lejáratására, például akkor,amikor elállták a házelnöki pulpitushoz vezető feljáratot, máskor meg hangszórókkal támadták meg a kormánypárti politikusokat,a miniszterelnököt. Az ellenzék szerint azért volt ilyen akciókra, mert különben nincs lehetőségük a megszólalásra, Bajkai István erre úgy válaszolt, ez egész egyszerűen nem igaz, sokkal inkább az, hogy a magyar parlamentarizmussal szemben hat mindaz, amit az ellenzék tesz, mindezt szörnyű látnia az embereknek, hiszen pont a képviselőknek kellene példát mutatni a viselkedésből, az emberségből.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!