Kihasználta a nagycsaládos kedvezményt Márki-Zay Péter, majd sértődötten magyarázkodni kezdett

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely
Budapest, 2019. december 9. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Miután Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester közösségi oldalán közölte, hogy felerészben a kormány által biztosított nagycsaládos támogatásból vásárolt egy új, hétszemélyes családi autót, elszabadultak az indulatok a poszt alatti felületen. A közel hatszáz hozzászóló többsége kritikusan viszonyult a bejelentéshez, többen álszentnek nevezték a baloldali politikust, amiért igénybe vette a lehetőséget, miközben folyamatosan a kormányt szidja. A bejegyzés miatt akkora felháborodás alakult ki, hogy Márki-Zay magyarázkodni kényszerült az ügyben.
Vágólapra másolva!

"A magyar kormány támogatásával megérkezett az új Daciánk. Felícia a mai napon vette át Szegeden az új hétszemélyes autónkat, egy Daciát - az ár közel fele a nagycsaládosoknak járó támogatásból volt (a másik fele hitel)" - a napokban így jelezte Márki-Zay Péter facebookos magánprofilján, hogy a kormány családtámogatási kedvezményének köszönhetően egy hétszemélyes, vadonatúj Daciával gyarapodott családjának a vagyona.

Mint ismert, az állam 2019 nyarától - a CSOK és a babaváró hitel mellett - a nagycsaládosok autóvásárlását is segíti. A támogatás csak új jármű vásárlására fordítható, és további feltétel, hogy annak mértéke a legalább három gyermeket nevelő családok esetében maximum 2,5 millió forint, de legfeljebb árának fele lehet. A kormány ezzel a legalább hétszemélyes autók vásárlását kívánja elősegíteni.

Hódmezővásárhely baloldali vezetője még azzal is eldicsekedett posztjában, hogy "élmény volt ismét egy autóban utazni" négy gyermekével. Elmondása szerint erre három éve nem igazán volt példa, mivel korábbi, 20 éves autója, a kilencszemélyes Volvo gyakorlatilag használhatatlanná vált.

A kormány támogatásának köszönhetően tett szert új autóra Márki-Zay Péter Forrás: Origo

A bejelentés komoly felháborodást váltott ki ismerősei, követői körében, hiszen a harcosan kormányellenes politikus éppen a kormány egyik intézkedésének köszönhetően tett szert az új autójára. Közel hatszáz hozzászólás érkezett a bejegyzésre, amelyek jelentős része kritikusan viszonyult Márki-Zay lépéséhez. Többek között ilyen kommenteket lehet olvasni az írás alatt:

"Van bőr vastagon".

"Erre van eszuk. Kopkodik a kormanyt allandoan ,kozben minden kedvezmenyt, tamogatast elveznek mert elso kezbol kapjak az infot"

"Már megint ez a szemét Orbán, ugye?"

"Ilyenkor jó a kormány családtámogatási rendszere? A következetesség nem az erőssége..."

"Ennyit az ön elveiről! Maradjunk annyiban, hogy jól arcon köpte saját magát! Telitorokból ócsárolja a kormányt, de a támogatás az jól jön?! Van bőr".

"Ez azért elég övönaluli volt, hogy képes a kormány által adott lehetőséget igénybe venni kocsi vásárlásra. Sose értettem, hogy tud annyi uszító, lázító, gyalázkodó posztot írni. Most ezek után már semmin nem csodálkozom."

"Petikém te egy vicc vagy, szerintem ezt te is tudod."

A bejegyzés akkora indulatokat váltott ki, hogy Márki-Zay kénytelen volt megjegyzést fűzni a korábbiakhoz. "Az alábbi posztot nem véletlenül a magán-, és nem a közszereplői oldalamra tettem ki, a politikai aspektusokra majd ott válaszolok. Megértésüket köszönöm" - írta sértődötten.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről