A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Milliókat csalt ki két nő egy nyugdíjas férfitól

Vágólapra másolva!
Egy idős budapesti férfitől egy szentesi nő csalt ki több millió forintot, majd arra is rávette, hogy költözzön hozzá. Nem sokkal később bemutatott neki egy másik nőt is, aki egy nem létező házat akart eladni a férfinak. Több mint 6 millió forintot csaltak ki a hiszékeny férfitól.
Vágólapra másolva!

A 74 éves férfi 2018 áprilisában egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy 29 éves nővel, aki rábeszélte, hogy utazzon el hozzá Budapestről Szarvasra.

A férfi megérkezett a nő szarvasi házába, ahová ezután a nő több embert is beengedett.

Közülük az egyik férfi megemlítette, hogy lovak adásvételével foglalkozik, és szüksége lenne 150 ezer forintra, hogy megvehessen egy lovat. Az összeget kölcsönkérte az idős férfitól, aki ebbe bele is egyezett. Ennek érdekében még aznap Budapestre utazott a pénzért az idős férfi a nővel és annak három barátjával. Út közben

kihasználták az idős férfi hiszékenységét és rávették, hogy a 150 ezer forint helyett 1 millió forintot adjon kölcsön.

Azt mondták neki, hogy a pénzt még aznap este visszaadják a nyugdíjas férfinek és azon felül még további 500 ezer forintot adnak neki. Az idős férfi lakásába csak a nő ment be, a pénzt az ő kezébe adta a férfi. A nőnek és ismeretlen társai valójában nem akarták visszaadni a pénzt. Ezután annak ellenére, hogy a kölcsönt nem fizette vissza, rávette az idős férfit, hogy költözzön hozzá Szarvasra. Ezt megelőzően pedig

arra kérte a nyugdíjast, hogy adja oda neki a házvásárlásra félretett 3 millió forintját.

Azt mondta neki a nő, hogy a pénzt befekteti, a gyarapodott összegből pedig később közösen vesznek majd házat. A férfi a nő meggyőző előadásának és határozott fellépésének köszönhetően nem kételkedett a szavaiban, és a közös élet reményében odaadta neki a félretett pénzét, amiből 300 ezer forintot adott vissza neki a nő, hogy a férfi odaköltözését bebiztosítsa.

Ebben az évben, április végén

a nő bemutatott az idős férfinak a másik nőt, akiről azt mondta, hogy 2,5 millió forintért eladná neki a házát.

Az eladóként feltüntetett nő arra kérte az idős férfit, hogy adja kölcsön a ház vételárát a másik nőnek, amibe a férfi bele is egyezett. A két nő még aznap Budapestre kísérte a férfit, aki a házvásárlás céljából 2,5 millió forintot adott át az eladóként bemutatott nőnek. Ténylegesen azonban semmilyen házeladásról és vásárlásról nem volt szó, az idős férfit átverték.

A járási ügyészség nagyobb kárt okozó csalással vádolt szentesi nőkkel szemben,

azt javasolja a bíróságnak, hogy ha a bűncselekmény elkövetését elismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, ítéljék őket felfüggesztett börtönbüntetésre. Ellenkező esetben letöltendő börtönbüntetést, javasolnak, valamint hogy a nők fizessék ki az okozott kárt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!