Menczer Tamás: A baloldal az oltások ellen beszélt, tehát oltásellenes

Niedermüller Péter; GYURCSÁNY Ferenc; Molnár Csaba; Dobrev Klára alelnök kampányrendezvény kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása politikus politikus felesége politikus támogatók körében SZEMÉLY szimpatizáns támogató ügyvezető alelnök
Budapest, 2018. április 6. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és felesége, Dobrev Klára, valamint Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és Niedermüller Péter alelnök (b-j) a párt Gyere bátran, Magyarország! címmel tartott kampányrendezvényén a XIII. kerületi Szent István parkban 2018. április 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Az egykori indexesek blogja húsvétvasárnap arról írt, hogy "Menczer Tamás tolja az oltásellenes baloldal mantrát". A megszólított politikus közösségi oldalán reagált a leírtakra, levezetve, hogy a baloldal miért oltásellenes, és ezt miért fontos hangsúlyozni.
Vágólapra másolva!

"Húsvéthétfőn az embernek tényleg van jobb dolga is, mint politikával foglalkozni. A nap is süt, a kutya is jelentkezik simogatásért, olvasatlan könyv is van bőven, és a feleségem is igényt tartana időnként a társaságomra" - írta felvezetésként, hozzátéve, hogy ha a baloldal vele foglalkozik, akkor arra kénytelen reagálni, még húsvétkor is.

Azt írta a baloldali sajtó tegnap, hogy "én „tolom az oltásellenes baloldal mantrát", feltételezem, ezzel arra utalnak, hogy amit mondok, az nem igaz. A baloldalon – sajtóban és politikusoknál is – sok évtizedes, történelmi hagyománya van annak, hogy ők mondják meg, mi az igazság" - határozta meg a kiindulópontot.

Menczer Tamás kitartott amellett, hogy a baloldal oltásellenes. Állítását azzal támasztotta alá, hogy
Gyurcsány Ferencék korábban azt hangoztatták, hogy az orosz és a kínai vakcina veszélyes, emberkísérletet végez a kormány, sőt, még petíciót is indítottak a vakcinák ellen.

Akkor önök az oltás ellen beszélnek, tehát oltásellenesek

- kommentálta megnyilvánulásaikat.

Szerinte nem túl logikus, hogy miközben a baloldali politikusok az oltás ellen beszélnek, magukat oltáspártinak tartják.

Szerinte hasonló a helyzet a migrációval kapcsolatban. "Azt mondták, hogy a bevándorlás álprobléma (Kunhalmi Ágnes), és nem kell kerítés (Karácsony Gergely), de ezzel párhuzamosan közölték, hogy ők nem bevándorláspártiak" - magyarázta.

A baloldal úgy próbálja hajtogatni a valóságot, ahogy a politikai érdeke kívánja, de a valóság ünnepélyesen bejelentette, hogy neki nem gumiból van a gerince

- fűzte hozzá. Majd összegezve úgy fogalmazott, hogy a baloldal hadilábon áll az igazsággal, és nem látja azt a bátor törekvést, hogy ez változzon. "Ennél is fontosabb, hogy az oltás halad, nemsokára elérjük a 2,5 millió beoltottat, aztán elérjük a 3, majd a 3,5 milliót is. Lakosságarányosan sokkal gyorsabbak vagyunk, mint mások, most kb. kétszer olyan gyorsak, de nem zárom ki, hogy a sebességkülönbség nőni fog. Köszönhetően az orosz és a kínai vakcinának" - húzta alá.

Menczer Tamás végül azt a kérdést is megválaszolta, hogy meddig fogja még tolni a "mantrát"? "Addig, amíg a magyarok átoltásához és az oltásellenes baloldal elleni harchoz erre szükség lesz" - zárta posztját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!