A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Újabb vakcinára és újabb időpontokra jelentkezhet bárki, aki regisztrált az oltásra

SZENT RÓKUS
Budapest, 2021. április 24. Egy férfi megkapja az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagját a Semmelweis Egyetem Szent Rókus Klinikai Tömbben kialakított oltóponton 2021. április 24-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Már nem a vakcinamennyiségen múlik, hogy mikor kaphatják meg a regisztráltak az oltást, hanem a regisztráció sorrendje dönt - hangzott el az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján. 
Vágólapra másolva!

Minderről György István, az Országos Oltási Munkacsoport vezetője beszélt az Operatív Törzs tájékoztatóján. Akik regisztrálnak, napokon belül megkaphatják az oltást, hiszen már nem jelent gondot a vakcina, most már van bőven – tette hozzá az államtitkár.

- mondta György István.

Folyamatos a vakcinák beadása Forrás: MTI/Mohai Balázs

Ők is megkaphatják a vakcinát

Miután az online időpontfoglaló népszerűnek bizonyult és minden rendben működött, az a döntés született, hogy továbbra is nyitva hagyják ezt a lehetőséget. Most már Sinopharm- és AstraZeneca-oltásra is lehet időpontot foglalni - tette hozzá.

A kedden érkezett Pfizer/BioNTech-szállítmányt a második körös oltásra fogják felhasználni, illetve a fennmaradt vakcinákat a 16-18 éves fiatalok számára különítik el.

Fontos információ, hogy azok is megkaphatják a vakcinát, akik három hónapja estek át a víruson.

Arra biztatnak mindenkit, hogy aki még nem tette, regisztráljon az oltásra, és majd foglaljon időpontot az online felületen, mert így nemcsak saját, hanem a társadalom összes tagját védjük.

612 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, mivel nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot
– mondta Kiss Róbert rendőr alezredes. Hozzátette, 117 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt, 3399 hatósági házi karantént rendeltek el.

Dolgoznak az oltóbuszok is Forrás: MTI/Vajda János

Több százezer adag vakcina érkezik

- mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Azért is fontos, hogy minél többen regisztráljunk, mert már egyre több országban jelenik meg az indiai mutáns. Magyarországon egyelőre nincs jelen, de a brit mutáns jelenléte miatt így is 1692 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 774 399 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Müller Cecília elmondása szerint az is biztató jel, hogy

Vért is lehet adni oltás után

Mivel jelentős mennyiségű vakcina áll rendelkezésre, lehetőséget biztosítanak azon külföldi diplomatáknak, akik Magyarországon teljesítenek szolgálatot, hogy ők is felvehessék az oltást hazánkban. A kölcsönösség elve mentén pedig arra kérik a többi országot, hogy ők is tegyék ezt lehetővé a külföldön szolgálatot teljesítő magyar diplomaták számára.

Mint elhangzott, csütörtöktől újra működnek az onkológiai szűrővizsgálatok. Most azok fognak először meghívást kapni, akiknek a szűrése az elmúlt két hétre esett, amíg szüneteltek a vizsgálatok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!