A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Közel 250 ezer Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett szerdán Magyarországra

Nyíregyháza, 2021. április 3. A német-amerikai Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaga a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 3-án. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Csaknem 250 ezer Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett szerdán Magyarországra, ez a mennyiség mintegy 50 százalékos növekedést jelent a március utolsó hetében beérkezett adagok számához viszonyítva - közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint ez a 16. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból.

Az április 7-i adagokkal a vállalat által Magyarországra szállított vakcinadózisok mennyisége megközelíti az 1,7 millió adagot.

A Pfizer több mint két hónapja szállítja megbízható, heti rendszerességgel a Covid-19 elleni védekezést támogató vakcináját Magyarországra.

A német-amerikai Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaga a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 3-án Forrás: MTI/Balázs Attila

A két vállalat 2021 elején kiemelt figyelmet fordított gyártási kapacitásainak megerősítésére és bővítésére, mivel a cél, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint 2 milliárd Covid-19 elleni vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte.

Magyarországra az első negyedévre vállalt teljes vakcinamennyiséget a Pfizer megbízhatóan leszállította, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított vakcinadózisok számát.

Csak áprilisban csaknem 1 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezhet az országba.

Oltáshoz előkészített, a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina első adagjával töltött fecskendők a Soproni Gyógyközpont oltópontján 2021. április 5-én Forrás: MTI/Filep István

A Pfizer és a BioNTech által fejlesztett Comirnaty az első feltételes forgalombahozatali engedéllyel rendelkező Covid-19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban, amelyet a 16 éves vagy annál idősebb lakosság immunizálására, a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19-fertőzés megelőzésére használhatnak az országok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!