A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

5 005 682 fő a beoltottak száma Magyarországon

koronavírus, oltás, vakcina
Nyíregyháza, 2021. május 20. Az összes Magyarországon elérhető vakcina – balról jobbra: AstraZeneca, Moderna, Szputnyik V első és második adagja, Janssen, Sinopharm és Pfizer-BioNTech - felhasznált ampullái Soós Zoltán nyíregyházi háziorvos rendelőjében 2021. május 20-án. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 005 682 fő, közülük 3 000 989 fő már a második oltását is megkapta - írja a kormány tájékoztató oldala.
Vágólapra másolva!

Az oltásoknak köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát, az 5 millió beoltott elérésének köszönhetően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata.

Többek között megszűnt a kijárási tilalom, a közterületi maszkviselés, az üzletek és éttermek nyitvatartására vonatkozó korlátozás.

A részletes szabályokról bővebben itt olvashat.

Illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 005 682 fő, közülük 3 000 989 fő már a második oltását is megkapta. A védőoltást igazoló alkalmazás ingyenesen letölthető. Az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett - a készlet erejéig - Pfizer-, Szputnyik- és AstraZeneca-oltások foglalhatóak.

Kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!