Két megbízója lehetett a Katzenbach-gyilkosságnak, egyikük már halott

Sz. Lajos, L. István, H. László, Katzenbach Imre, gyilkosság, Curtis
Sz. Lajost, L. Istvánt és H. Lászlót Katzenbach Imre megölése kapcsán fogták el.
Vágólapra másolva!
Tagadja, hogy parancsot adott volna a néhai MTK-labdarúgó, Katzenbach Imre likvidálására H. László, akit a napokban fogtak el a 2009-es gyilkosság miatt. A férfi ügyvédje azt mondta a PestiSrácok.hu-nak, védence ártatlanságát bizonyítja az is, hogy átment a hazugságvizsgálaton. A nyomozóknak van bizonyítékuk ellene.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint az egykori Eclipse-vezér,

H. László és az Eclipse-ügy másik érintettje, D. Endre bérelhette fel Katzenbach gyilkosait, Sz. Lajost és L. Istvánt.

D. Endre már nem él, H. Lászlót viszont ki tudták hallgatni, sőt, poligráfos vizsgálattal is kikérdezték. Zamecsnik Péter, a férfi ügyvédje azt mondta a lapnak, hogy védence ezen átment.

Sz. Lajost, L. Istvánt és H. Lászlót Katzenbach Imre megölése kapcsán fogták el Forrás: police.hu

Arról is beszélt, hogy van a bizonyítékok között egy olyan levél, amely Katzenbach Imréhez köthető a nyomozók szerint, pedig egy bíróság már kimondta, hogy nem lehet megállapítani, hogy ez így van-e. A levélben az áll,

hogy a két eclipse-es főnök halálosan megfenyegette a férfit és a családját a gyilkosság előtt.

Ugyanakkor védence kihallgatása szerinte korrekt volt. Felhívta a figyelmet arra, hogy H. Lászlót nem elítélték, hanem felmentették az Eclipse-ügyben. A nyomozók szerint van bizonyíték a felbujtásra.

Kedden jelentették be, hogy egy összehangolt akcióban elfogtak három embert Budapesten és Gyömrőn a néhai focista meggyilkolásával kapcsolatban indított nyomozás során. A halálakor 45 éves sportoló holttestét 11 évvel a megölése után, tavaly októberben találták meg a földbe ásva Baranyajenőnél.

A 49 éves Sz. Lajost és az 51 éves L. Istvánt gyilkossággal, a szintén 51 éves H. Lajost felbujtással gyanúsították meg.

Mindhárom férfit őrizetbe vették.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!