Balfék tolvajokat fogtak a budapesti rendőrök

rendőrség illusztráció
rendőrség illusztráció
Vágólapra másolva!
Közel félmillió forint kárt okozott egy fémhulladék-lerakó telephelynek az a két férfi, akit most fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint több száz kilogramm rezet loptak el, amit ugyanott adtak le. Amikor megnézték a biztonságikamera-felvételeket, rögtön tudták, hogy ki tette.
Vágólapra másolva!

Egy rákospalotai fémhulladék-telephely üzletvezetője hívta a rendőröket amiatt, mert valaki rendszeresen lop a cégtől. Erre bizonyítékot is mutatott. Több elszámolásnál is hiány keletkezett. Amikor az alkalmazottakkal visszanézték a biztonsági kamerák felvételeit, látták, hogy két férfi éjszakánként bemászik az udvarra, hogy színesfémeket lopjon.

Az egyiküket azonnal felismerték. Ő régóta járt hozzájuk, és az utóbbi időben egyre többször fordult meg náluk, és egyre több rezet adott le.

Május 20-án éjfél körül a két férfi újra megjelent a telepnél.

Amíg az egyikük őrködött, társa egy zsákba pakolta a zsákmányt, de ezúttal megzavarták őket a biztonsági őrök.

A román tolvajt még a helyszínen elfogták. Társának, Gy. Szabolcsnak a kezére két órán belül kattant bilincs egy újpesti házban.

A rákospalotai nyomozók a 28 éves magyart és a 66 éves románt lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az eljárás során szabadlábon védekeznek a tolvajok, akik a fémhulladék-lerakó telephelynek közel félmillió forint kárt okoztak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről