Nagykorúságukig segíti a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket a Regőczi István Alapítvány

ÁDER János
Budapest, 2021. április 29. Áder János köztársasági elnök részt vesz a Magyar Út- és Vasútügyi Társaság online innovációs fórumán a Sándor-palotában 2021. április 19-én. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Gyerekek százai maradtak árván vagy félárván, miután szüleik belehaltak a koronavírus-fertőzésbe. Az ő megsegítésükre hoz létre alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány harmadik hullámában több mint 600 gyerek veszítette el az egyik vagy mindkét szülőjét. Többségüket a nagyszülők nevelik tovább, illetve barátok, rokonok segítik őket a mindennapokban - írja a Ripost. Az ő megsegítésükre indítja el a Regőczi István Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita.

– mondta Áder János. Hangsúlyozta: nemcsak a tragédia után, hanem

a nagykorúságukig akarnak segíteni a Covid-árváknak.

Az anyagiak mellett jogi és pszichológiai segítséget fognak nyújtani személyre szabottan a rászoruló gyermekeknek.

Gyászfeldolgozás és támogatás

Az alapító Áder János lesz, felesége a kuratórium tagja, de felkérték dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológust és Ürge-Vorsatz Diána klímakutatót is egy-egy posztra, akik igent mondtak a feladatra. Bagdy Emőke elismert szakember, jelentős tapasztalata van pszichoterápiás módszerek, stresszkezelés és relaxációs módszerek területén,

a gyászfeldolgozás területén tud segíteni az árván maradt gyermekeknek.

Ürge-Vorsatz Diána fizikus, Nobel-díjas klímakutató, és gyakorló, 7 gyermekes édesanyaként is nagy tapasztalatokkal rendelkezik - írja a portál.

Széles körű összefogás

A köztársasági elnök 5 millió forintból indítja el az alapítványt. Már több önkormányzat melléjük állt. A Baranya Megyei Önkormányzat elnöke egymillió forintot ajánlott fel, és adakozásra biztat mindenkit. "Ezeket az árván maradt gyermekeket nem hagyhatjuk egyedül, így most van itt az idő az összefogásra.

– mondta Őri László, a megyei önkormányzat elnöke.

A Tolna Megyei Önkormányzat elnöke, Fehérvári Tamás szintén egymillió forintot ajánlott fel a nehéz sorsú gyermekek megsegítésére. "Horváth Tamás polgármester úrral és a Fidesz-KDNP rákosmenti önkormányzati képviselőcsoportja tagjaival több mint félmillió forint összegű magánadománnyal támogatjuk a Regőczi István Alapítványt – jelentette be Rákosmente központjában Dunai Mónika fideszes képviselő a portálnak.

Dunavarsány város önkormányzata is vállalta, hogy gyűjti már az adományokat, és amint bejegyzik az alapítványt, továbbítják azokat. Amint hivatalos lesz az okirat, lehet támogatni,

bárki utalhat majd, de amíg le nem zajlik az adminisztráció, addig nem fogadhatnak el adományokat.

Segíteni már most is lehet

Segíteni azonban már most is lehet:

jótékonysági koncertet rendeznek az István, a király rockoperából

a Regőczi István Alapítvány javára. A rockopera koncertváltozata szeptember 28-án a Papp László Budapest Sportarénában kerül színpadra. Az István, a király szerzői, Szörényi Levente és Bródy János, valamint a Feke Pál által létrehozott társulat tagjai a koncertből befolyó összeget a Regőczi István Alapítványnak adományozzák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről