A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Orbán Viktor: Legyőztük a harmadik hullámot

ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. május 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Kilenc újabb enyhítést jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök, ha elérjük az ötmilliós oltottsági szintet. Többek között nem lesz kijárási tilalom és kötelező maszkhasználat. 
Vágólapra másolva!

– jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Hozzátette: szabad

lesz a sport a közterületeken, a magán- és családi események 50 fő részvételével, lakodalom pedig 200 fő részvételével lesz megtartható

– Ismét tarthatók szabadtéri rendezvények is, de zenés-táncos rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

A 16-18 éves korosztály, akik eddig csak felnőtt kíséretével látogathattak különböző helyeket, most már igazolvánnyal ők is mehetnek

- fogalmazott, hozzátéve: arról, hogy az új intézkedések pontosan mikor kerülnek bevezetésre, még pénteken születik döntés.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Letörtük a harmadik hullámot

A miniszterelnök közölte: az emberek több mint 50 százaléka Magyarországon átoltott, ami Európában a második legjobb eredmény. Szavai szerint „letörtük, lényegében legyőztük" a pandémia harmadik hullámát.

Orbán Viktor szerint

Van egy életciklusa az oltási kedvnek. Volt egy idő, amikor felfutott, aztán újabb löketet kapott a 16-18 évesek beoltásakor is. Most viszont lelassult, naponta 5-10 ezer ember regisztrál. Éppen ezért is kell fenntartani egyes korlátozásokat. Ha ötmillió ember be is van oltva, még mindig van hárommillió, aki veszélyeztetett helyzetben van – mondta a kormányfő.

Ekkora készletek vannak

Az eddig már beadott oltásokon kívül van még Pfizerből hétmillió, Modernából kétmillió, valamint Janssenből és AstraZenecából is több mint négy-négymillió áll rendelkezésre.

Ha tehát szükség lesz egy harmadik oltásra is, akkor is lesz elegendő vakcina, nem kell újabbakat beszerezni, ezért sem vesz részt Magyarország a következő uniós vakcinabeszerzésben.

Jelentős mennyiségű vakcina van Forrás: MTI/Bús Csaba

Ezzel párhuzamosan épül a magyar vakcinagyár is, amely már 2022-ben megkezdheti a magyar fejlesztésű oltóanyag előállítását. Így vakcinagyártásból is önellátóak lehetünk

- közölte Orbán Viktor.

Az ellenzék nem támogatta a rendkívüli jogrendet. A hárommillió be nem oltott ember és a vírusmutánsok miatt azonban még fenn kell tartani, hogy bármikor gyors döntést lehessen hozni. A miniszterelnök elmondta, bíznak benne, hogy a nyáron a rendkívüli jogrendtől is meg tudnak szabadulni.

Jelenlegi formájában marad a hitelmoratórium

A kormány döntött arról, hogy meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, úgy, ahogy van. A moratóriumnak két nagy kedvezményezettje van: a vállalkozások és a családok. A középosztálynak, a kis fizetésű embereknek szükségük volt erre – emelte ki.

Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy a kispénzű emberek csak úgy egyből lemondjanak a hitelmoratóriumról. A támogatásra szorulókat támogatni kell – húzta alá Orbán Viktor.

Nagyon jelentős növekedésre számít a kormányfő Forrás: MTI/Kovács Tamás

Fenomenális negyedév következhet

Orbán Viktor miniszterelnököt nem lepte meg a magas GDP-érték. Elmondta,

mindig nagyobb növekedésre számít, mint a szakértők vagy Varga Mihály pénzügyminiszter.

Éppen ezért egy fenomenális második negyedévi eredményt vár, hiszen lassan többen dolgoznak most, mint a járvány előtt. A következő hónapokban pedig még többen fognak belépni a munkaerőpiacra, még több magyarnak lesz munkája.

Világos az ellenzéki szereposztás

Az ellenzék a jövő évi választások tükrében támadja a jövő évi költségvetést. Ugyanakkor megvan náluk egy bizonyos szereposztás: Gyurcsány Ferenc a főszereplő, aki mindenkit irányít, Karácsony Gergely főpolgármester a mellékszereplő, illetve van még a feleség és a bohóc is. A bohócokat viszont nem szabad komolyan venni.

A NATO-tagság nem ment fel az alól, hogy saját hadsereget, katonákat, honvédeket tartsunk. A honvédek felesküsznek arra, hogy minden áron, akár az életük árán is megvédik a hazát. Ilyen esküt nem tesz senki más az országban, mint ők – fogalmazott a kormányfő.

Hozzátette, nemcsak bátorságra és kiképzett katonákra van szükség, hanem mérnökök, orvosok, vegyészek is kellenek a katonaságnak. Éppen ezért ezt a területet is fejleszteni szeretnék a közeljövőben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!