Szlovák férfitől szerezte be a drogot a magyar díler, mindkettejüket elfogták - videó

A magyar dílert a tatabányai lakásában fogták el
Vágólapra másolva!
A 48 éves L.Z. magyar és a 44 éves S.R. szlovák állampolgárral szemben folytat eljárást a rendőrség kábítószerkereskedelem gyanújával.
Vágólapra másolva!

A két férfit néhány hónapja figyelték a rendőrök, miután felmerült, hogy a magyar férfi a szlováktól rendszeresen szerez be kábítószert, amit Magyarországon továbbértékesít. Később ezt konkrét bizonyítékok is alátámasztották.

A magyar dílert a tatabányai lakásában fogták el Forrás: police.hu

A párosra összehangolt akció keretében csaptak le 2021. május 14-én. A 48 éves magyar férfit tatabányai otthonában fogták el. A nála tartott házkutatás során különböző gyanús anyagok, feltehetően kokain és metamfetamin kerültek elő. Ezen kívül a nyomozók lefoglaltak mobiltelefonokat, laptopot, légfegyvereket, valamint közel 1,5 millió forintot és 270 USA dollárt. Ezen túl zárolták bankszámláján lévő 1,7 millió forintját.

A rendőrök szintén Tatabányán elfogták L.Z. élettársát is, akinek táskájában csekély mennyiségű kokaint találtak.

A szlovák férfin egy budapesti pláza parkolójában ütöttek rajta a Terrorelhárítási Központ munkatársai. Autójában kb. ezer darab simítózáras tasakot, különböző telefonokat és SIM kártyákat, 6200 eurót és több mint 3 millió forintot találtak a nyomozók, valamint két olyan dobozt, ami kábítószergyanús anyagot rejtett. Lakásában szintén különböző droggal szennyezett dobozt és szipkát fedeztek fel, valamint lefoglaltak közel 24 000 eurót és több mint 22 millió forintot.

Több mint 37 millió forintnyi készpénzt foglaltak le a rendőrök Forrás: police.hu

A két férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.A magyar férfi élettársát – szabadlábon hagyása mellett – kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!