A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bajkai István: Számon kell kérni a veszélyhelyzet alatt meghozott döntéseket

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt Erzsébetváros ügyeiről, az időközi választásról, de szóba került a Fudan egyetem kapcsán az ellenzék kétarcúsága is.
Vágólapra másolva!

A politikus megemlékezett Auer Lipót világhírű hegedűművészről, aki 176 évvel ezelőtt született, aki megalapította az orosz hegedűiskolát, amelynek számos szintén világhírű növendéke volt. Auer Lipótazok egyike volt, aki a magyar kultúrát Keleten képviselte.

Bajkai István beszélt arról is, hogy újból lesznek testületi ülések az önkormányzatokban, így Teréz-és Erzsébetvárosban is, ahol mint a Fidesz választókerületi elnökeként is tevékenykedik. Most a párt önkormányzati képviselőinek az lesz az egyik legfontosabb dolga, hogy a testületi üléseken kérjék számon azokat a döntéseket, amelyeket a polgármesterek a veszélyhelyzet alatt egyedül hoztak. Hozzátette, sajnálatos módon több olyan döntés is megszületett,amit lehet kifogásolni, ezt meg is fogják tenni. Mindezek mellett azzal, hogy újra ülésezhetnek a képviselőtestületek, elhárul az akadály az erzsébetvárosi időközi önkormányzati választás elől, így erre is készül a kerületi Fidesz.

A politikus emlékeztetett arra, hogy azért kell választást kiírni, mert a DK egyik helyi képviselője lebukott, áramot lopott az önkormányzat épületében, a helyi irodáját bitcoin bányászatra alkalmazta, ennek következtében lemondott mandátumáról. Bajkai István szerint – bár ennek ellenkezőjét állítja a kerület vezetése – nehezen hihető, hogy nem tudtak erről, miután a DK korábbi irodája alatt is volt már egy tűzeset,amikor is egy kapcsolószekrény gyulladt ki, ez akár túlterhelés miatt is bekövetkezhetett. Bajkai István szerint bár még nem lehet tudni, hogy mikor írják ki a választást, de nyár végén már megfelelő alkalom lenne erre.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!