A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl

Hétmillió forintot lopott egy kecskeméti családtól két makói férfi

Vágólapra másolva!
Lopás miatt emeltek vádat két makói férfival szemben, akik egy kecskeméti társuk segítségével előzetesen alaposan átvizsgáltak egy területet, és a lakók szokásait, majd amikor az asszony és a fia kora reggel dolgozni indultak, betörtek a házba, ahonnan összesen közel 7 millió forintot vittek magukkal.
Vágólapra másolva!

Egy kecskeméti piacon dolgozó férfi tudta, hogy sütödét üzemeltető ismerősei sok pénzt tartanak a lakásukban, ezért elhatározta, hogy megszerzi azt. Egy makói barátját, és annak ismerősét is beavatta a tervébe, majd kocsival mindhárman elmentek feltérképezni a helyszínt. A kecskeméti férfi azt is

tudta, hogy az anya és a fia minden vasárnap kora hajnalban elmennek otthonról, így a ház őrizetlenül marad.

A két makói férfi a következő héten szombaton estefelé kecskeméti társuk jelzésére megjelent a ház közelében lévő erdősávnál, és hajnalig az autóban várták, hogy a lakók dolgozni menjenek. Ezután

egyikük a helyszínen figyelt, amíg társa az ablakon keresztül bement a házba, és kutatni kezdett. Miután megtalálta, a pénzzel teli nejlon zacskókat és borítékokat az ablakon keresztül kiadta a társának.

Tévesen azt gondolták, hogy a szomszédos ház az asszony fiáé, ezért oda is be akartak törni, azonban nem sikerült bejutniuk.

A betörők az asszonytól 3,4 millió, a fiától 3,3 millió forintot zsákmányoltak, amiből kecskeméti társuknak 500 ezer forintot adtak, a többit elosztották egymás között.

Egyikük utólag, a nyomozás során 1 millió forintot megfizetett az asszonynak.

Az ügyészség mindhárom férfit lopással vádolja, ezért a többszörös és különös visszaeső férfival szemben fegyház-, társaival szemben börtönbüntetés kiszabását javasolja. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!