Álprofillal csalt ki egymilliót egy nőtől egy férfi társkeresőn

társkereső
Vágólapra másolva!
Intim fotókkal zsarolt egy nőt egy férfi egy társkereső oldalon négy évvel ezelőtt. Azt mondta, ha nem utal neki, közzéteszi az interneten. Pénteken eldől, milyen döntés születik az ügyben a bíróságon Zalaegerszegen. 
Vágólapra másolva!

Egy férfi 2017 augusztusában hamis fényképek és nevek felhasználásával álprofilt hozott létre egy internetes társkereső oldalon, amelynek regisztrált felhasználója volt kiszemelt áldozata is.

A csaló felvette a nővel a kapcsolatot, aztán rávette, hogy intim fotókat küldjön magáról.

Ezután szinte minden nap beszélgetett a nővel.2017 októberében különböző indokokra hivatkozva pénzt kért tőle, amiről a nő hallani sem akart. Erre a férfi fenyegető üzenetekkel kezdte bombázni, hogy különböző összegek átutalására kényszerítse.

Mivel a nő tartott attól, hogy intim fényképeit közzéteszi a férfi, többször utalt neki. Összesen 1 110 250 forintot küldött több részletben.

Egy térskeresőn szemelte ki áldozatát a férfi - Illusztráció Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a férfinek volt egy társa is a csalásban, akit bizonyítottság hiányában a bíróság felmentett. A vádlott és védője, valamint az ügyész fellebbezésére tekintettel már a másodfokú bíróság tárgyalja az ügyet Zalaegerszegen, pénteken pedig ítélet is várható az ügyben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!