Különleges koncertsorozattal ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját a világhírű magyar jazz-zenekar

Égerházi Attila
Vágólapra másolva!
2002-es megalakulása óta a Djabe csaknem 42 országban vendégszerepelt Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában. Mára az egyik legkeresettebb magyar jazz-zenekar lett a nemzetközi porondon. 2007 óta rendszeresen koncertezik a Genesis egykori gitárosával, Steve Hackett-tel, és lemezeket ad ki. Egy különleges koncertsorozat keretein belül június 3-ától végre újra színpadra áll - írja a Life.hu.
Vágólapra másolva!

A most következő nyár a 25. születésnapját ünneplő zenekar életében is különlegesnek ígérkezik. Az együttes gitárosával, Égerházi Attilával a legújabb albumról és a június 3-án induló koncertsorozatról is beszélgetett a Life.

Új lemezeteknek több különlegessége is van, elsősorban az, hogy nem itthon, hanem külföldön, egészen pontosan Angliában adjátok ki. Miért éppen ott?

Égerházi Attila:

Ez a zúzós zenék és izgalmas utazások hete - tarts velünk! djabe Forrás: Liquid Production

A ti esetetekben a zene és a képzőművészet kéz a kézben jár, hiszen a lemez koncepcióját és a címadó dalt Égerházi Imre: Magyar mondák, legendák című festménye ihlette. Ráadásul a csodaszarvas képe látható a lemez borítóján is. Hogyan kell ezt elképzelni? Ránéztél a festményre és a füledben már hallottad a dallamot, vagy éppen ez volt a koncepció, hogy a képeket nézegetve fogtok ihletet gyűjteni?

Égerházi Attila:

Égerházi Attila:

A több mint egy évig tartó koronavírus-járvány és a koncertek hiánya minden zenész életében nagy nyomot hagyott. Számotokra, hogyan teltek ezek a hónapok, anyagilag vagy lelkileg volt nagyobb kihívás?

Égerházi Attila Forrás: Facebook/DJABE

Égerházi Attila:

Milyen terveitek vannak az év hátralévő részében?

Égerházi Attila:

A Djabe nyári koncertsorozat június 2-án kezdődik Győrben és több hazai nagyvárosba is ellátogatnak.

  • Június 2. Győr, Vaskakas, Bartók Terem 19 óra
  • Június 3. Debreceni Egyetem, Zeneművészeti Kar, Liszt Terem 19 óra
  • Június 4. Miskolc, Ady Endre Művelődési Ház, 20 óra
  • Június 5. Budapest Jazz Club, 19 óra
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről