Művészeket fenyegetnek az Elk.rtuk című film miatt, a baloldalt ez nem zavarja

Vágólapra másolva!
A 888.hu megkereste a baloldali pártokat azzal kapcsolatban, hogy elítélik-e az Elk*rtuk című film szereplőit ért atrocitásokat. Az MSZP, a DK, a Jobbik, és a Momentum közül egyik párt sem válaszolt, ami azt mutatja, a baloldalt nem zavarja, hogy jobboldali művészeket fenyegetnek.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban Kálomista Gábor, a Thália Színház igazgatója, az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról és a 2006-os eseményekről szóló Elk*rtuk című film producere arról beszélt, hogy az alkotásban részt vevő embereket fenyegetések és szidalmazások érték.

Azok, akik szóba kerültek, nem voltak könnyű helyzetben. Sokukat gyakorlatilag megfenyegették, amikor kiderült, hogy ebben a filmben dolgoznak. Az fenyegetésnek számít, ha egy színésszel közlik, hogy ezennel kiírta magát a színésztársadalomból, vagy kiveti magából ez a világ - mondta Kálomista egy lapinterjúban.

Az Origónak azt mondta,, hogy nehéz volt szereplőket válogatni, a casting után ugyanis nagyon sok helyről kaptak támadásokat a szakmából. Producerek, rendezők kezdettől fogva támadták a filmet, és fenyegették annak alkotóit.

Fotó: Megafilm

A 888.hu az ügy kapcsán azzal kereste meg az MSZP-t, a DK-t, a Jobbikot és a Momentumot, hogy mi a véleményük arról, hogy megfenyegettek művészeket, amiért szerepet vállaltak az Elk*rtuk című film elkészítésében; elítélik-e ezeket a támadásokat, és hogy belefér a művészi szabadságba egy, az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról szóló film elkészítése?

Egyik baloldali párt sem válaszolt, amit a 888 úgy kommentált, hogy "a baloldalt egyáltalán nem zavarja, hogy művészeket fenyegetnek és szidalmaznak". A lap felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc korábban azzal fenyegette meg Vidnyánszky Attilát, hogy földönfutóvá teszi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!