Még egy ismert jobbikos is ott volt az LMBTQ-felvonuláson, a Pesti TV stábját provokálta - videó

Vágólapra másolva!
Miután rengetegen bírálták a szombati LMBTQ-felvonuláson való részvétele miatt, Bereczki Miklós egészen extrém módon üzent közösségi oldalán a követőinek: egy közismert LMBTQ-aktivistával. A Jobbikban sokan nem nézték jó szemmel a soroksári képviselő alakítását, így a tiltakozók etikai eljárást kezdeményeztek ellene. A Pesti TV tudósításából kiderült az is, hogy a Jobbik korábbi kapuvári vezetője is részt vett a felvonuláson. Amikor az újságírók kérdezni akartak tőle, a baloldali politikus szidni kezdte őket. Teljes a káosz a Gyurcsányhoz közel került Jobbikban.
Vágólapra másolva!

Ahogy az a Pesti TV videójából kiderült, Hejner Krisztián, a Jobbik korábbi kapuvári vezetője is részt vett az idei budapesti LMBTQ-felvonuláson.

A volt kapuvári elnök is megjelent a felvonuláson

A televízió munkatársai megpróbálták szóra bírni a volt politikust, aki azonban válaszadás helyett sértegetni kezdte őket. "Mit képzeltek magatokról, maga hülye?" "Pesti TV, ne haragudj, mennyire egy gyökér média" - többek között ezekkel a szavakkal illette a munkájukat végző újságírókat és munkahelyüket.

Hejner Krisztián, a kapuvári Jobbik korábbi vezetője a szombati LMBTQ-felvonuláson Forrás: Pesti TV

Hejner egyébként furcsa pályaívet tudhat magáénak: kezdésként a kuruc.info-n publikált cikkeket, később a Jobbikban folytatta, és most szombaton az LMBTQ-felvonuláson kötött ki. A Pesti TV rögzítette a történteket, a felvételt a linkre kattintva tudja megnézni.

Sajátos üzenet

Nem Hejneré volt az egyetlen ilyen eset: azt már korábban megírtuk, hogy Bereczki Miklós, a Jobbik soroksári képviselője baloldali polgármesterek társaságában megjelent a szombati LMBTQ-felvonuláson. Az erről büszkén posztoló politikus rengeteg kritikát kapott ismerőseitől a közösségi médiában. A kommentekben többen is gerinctelennek, árulónak, és karrierpolitikusnak nevezték, aki egy kis rivaldafényért könnyedén feladja az elveit.

Bereczki nem tűrte jól a bírálatokat, és első körben a magyar társadalmat és a magyar embereket kezdte el gyalázni. Véleménye szerint "a hozzászólások tükrözik a társadalom mentális állapotát", gondolatmenete leginkább az egykori SZDSZ által hangoztatottakkal párosítható.

Nem állt meg félúton a szombaton felvonuló jobbikos politikus, és hétfőn egészen extrém módon üzent kritikusainak: egy közismert LMBTQ-aktivistával.

Forrás: Origo

A Facebook-történeten az látható, amint Bereczki Kajdi Csabát, a Visage modellügynökség tulajdonosát, influenszert ölelgeti, amit "Az élet szép és mi gyönyörűek vagyunk" felirattal kommentált a képen. Kajdi élesen bírálta a gyermekvédelmi törvényt az RTL Klubnak, közösségi oldalán pedig rendszeresen oszt meg LMBTQ- , és kormányellenes üzeneteket.

Fegyelmit indítottak

Bár a Jobbik régóta átállt a baloldalra, és teljes mértékben Gyurcsány Ferenc politikai érdekeit szolgálja, az Origo értesülései szerint nagyon sokan nézték rossz szemmel Bereczki alakítását. Ezt mutatja, hogy Szabó Balázs a Jobbik újpesti önkormányzati képviselője, és Hamza István egri Jobbik-tag kedden

fegyelmi eljárást kezdeményezett Bereczki Miklós ellen, amiért felvonult az LMBTQ-rendezvényen.

A Magyar Jelen birtokába került levélben Szabó azt írta Bereczkinek üzenve, hogy

Fegyelmi eljárás indult a soroksári jobbikos ellen, amiért részt vett a szombati LMBTQ-felvonuláson Forrás: Facebook/Bereczki Miklós

"A Pride egy nyíltan magyarellenes, keresztényellenes és családellenes rendezvény, amin semmi keresnivalód nem lett volna – még magánemberként sem, nemhogy egy molinóval, annak a hungarofób Niedermüller Péternek az oldalán, aki naponta gyalázza, nácizza, nevezi csőcseléknek a magyarokat"
- tette hozzá, aláhúzva, hogy párttársa ezzel átlépte a vörös vonalat, és rengeteg jobbikost köpött szemen és alázott meg,

Staudt Gábor, a Jobbik etikai bizottságának elnöke a vasárnap.hu-nak elmondta, hogy a testület foglalkozik a panasszal, és amennyiben a fegyelmi vétség gyanúja beigazolódik, úgy Bereczkit az alapszabályban foglaltak szerint szankcionálni fogják. Mivel a párt közben már a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldalhoz tartozik, azt persze nem lehet tudni, hogy az etikai vizsgálat valós lesz-e, vagy csak egy trükk, hogy megnyugtassa a tagság azon részét, amely még jóval azelőtt lett a párt tagja, hogy a baloldal részévé váltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!