A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Híres művészeti versenyt nyertek meg egy debreceni iskola diákjai

Győzelem a művészeti versenyen
Vágólapra másolva!
A Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művészeti diákjai nyerték a Global Canvas nevű művészeti világversenyt. A versenyre 26 országból, mintegy 2219 diák érkezett. A versenyen újrahasznosított anyagokból kellett, olyan művészi alkotásokat készíteni, amelyek felhívják a figyelmet környezetünk védelmére.
Vágólapra másolva!

Idén is megrendezték a Global Canvas nevű művészeti, gyerekeknek szóló világverseny.

A verseny céljai közt szerpelt az, hogy a környezetvédelem fontosságára minél fiatalabb korban felhívják a figyelmet.

A versenyen a világ különböző pontjairól érkező diákok mérhették össze tudásukat, kreativitásukat, fantáziájukat.

A verseny címe „Healing Nature – a Planet on the Edge" volt. A felhívás arra ösztönözte a gyermekeket, hogy újrahasznosított anyagokból jelenítsenek meg, olyan kompozíciókat, amelyeken az állatok és növények védelmére hívják fel a figyelmet, illetve mutassák be hazájuk történelmi, kultúrális kincseit is.

A győztes alkotás Forrás: Origo

A versenyen 26 országból, 2219 diák vett részt, közülük első helyen végeztek a Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művészeti tagozatos diákjai, Káli Annamária, Székelyhidi Zsolt és Kerschnerné Bessenyei Valéria művésztanárok irányításával.

A diákok alkotásának központi motívuma volt a csodaszarvas, amelyet egyéb állatok, növények és tárgyak vettek körül. A vezető tanárok kreativitásának köszönhetően használt CD-ből, kartonpapírból, PET-palackból és egyéb újrahasznosított anyagokból készült az alkotás.

A nemzetközi zsűrinek olyannyira megtetszett az alkotás, hogy első hellyel jutalmazta.

A magyar, debreceni alkotás címe „Kis kezek a Földért!" lett.

A projektben résztvevő tanárok pedig a következő irányelvet fogalmazták meg.

A díjátadó önnepségre a járványhelyzet miatt online formában került sor, a nyeremények között akvarell ceruzák, akvarell festékek szerepeltek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!