Szlovák külügyminiszter: példás a magyar oltási kampány

KORCOK, Ivan
Melník, 2021. július 20. Ivan Korcok szlovák külügyminiszter beszédet mond az osztrák-cseh-magyar-szlovák-szlovén külügyminiszteri találkozón a közép-csehországi Melníkben 2021. július 20-án. MTI/EPA/Martin Divisek
Vágólapra másolva!
Korcok szlovák külügyminiszter méltatta a koronavírus-járvány elleni magyar küzdelmet, példásnak minősítette a magyar oltási kampányt, bírálta és veszélyesnek nevezte az álhírek terjesztését kedden, a közép-csehországi Melníkben. A koronavírus-járvány letörésének egyetlen módja a lakosság minél magasabb átoltottsága - állapította meg a találkozón a magyar, a cseh, az osztrák, a szlovén és a szlovák külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy erős és hatékony közép-európai együttműködés szükségességét hangsúlyozta.

- emelte ki. Szijjártó Péter rámutatott a koronavírus elleni oltás fontosságára és az ezzel kapcsolatos hamis hírek terjesztésének veszélyességére, az álhíreket gyártók felelősségére.

Melník, 2021. július 20. Ivan Korcok szlovák, Alexander Schallenberg osztrák, Jakub Kulhanek cseh külügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Anze Logar szlovén külügyminiszter (b-j) az öt közép-európai ország külügyminisztereinek találkozóján a közép-csehországi Melníkben 2021. július 20-án Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek

Koordinációs csoportot hoznak létre

- jelentette ki a házigazda Jakub Kulhánek cseh külügyminiszter. Bejelentette, hogy miután fenyeget a járvány negyedik hulláma, a melníki tanácskozás résztvevői megállapodtak abban, hogy koordinációs csoportot hoznak létre a hatékonyabb intézkedések és a gyorsabb, jobb információcsere érdekében.

- indokolta a döntést a cseh diplomácia vezetője. Anze Logar szlovén és Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter támogatta a nyugat-balkáni országok európai uniós csatlakozását.

A miniszterek egybehangzóan fontosnak minősítették a régió országainak gazdasági együttműködését is.

A cseh kezdeményezésre megvalósult tanácskozáson Ausztria, Csehország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia - az úgynevezett Közép-Európai Ötök (C5) - külügyminisztere vett részt. A miniszterek elsősorban a koronavírus-járvány elleni küzdelem tapasztalatairól, a nyugat-balkáni országok európai uniós csatlakozásának elősegítéséről, valamint a Keleti Partnerség országaival folytatott együttműködés elmélyítésének a lehetőségeiről cseréltek véleményt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről