Ismét lesz nemzetközi repülőnap Kecskeméten, 12 ország vesz részt

TÁRGY HADI FELSZERELÉS katonai jármű KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ repülőgép FOTÓ ÁLTALÁNOS bemutató vadászrepülőgép Kalocsa, 2010. május 30.
A Magyar Honvédség Gripen JAS-39-es vadászrepülőgépe bemutató repülést tart Kalocsán a EuropAirVenture 2010 elnevezésű repül
Kalocsa, 2010. május 30. A Magyar Honvédség Gripen JAS-39-es vadászrepülőgépe bemutató repülést tart Kalocsán a EuropAirVenture 2010 elnevezésű repülőnapon, amelyet a „100 év 100 gép” szlogen jegyében rendeztek meg a magyar repülés 100. évfordulója alkalmából. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Már tizenkét ország jelezte, hogy kötelékkel részt vesz az augusztus végén, Kecskeméten tartandó nemzetközi repülőnapon.
Vágólapra másolva!

Sándor Zsolt, a Magyar Honvédség parancsnokának megbízott helyettese az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azt mondta, mások mellett a Török Csillagok és a Szaúdi Sólymok is tartanak bemutatót, és több mint húsz nemzetközi hadiipari vállalat is részt vesz a kétnapos rendezvényen.

Illusztráció Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A parancsnokhelyettes elmondása szerint

nemcsak a légierő, hanem a szárazföldi haderőnem is megjelenik,

bemutatót tartanak a különleges műveleti katonák, a területvédelmi ezredek, a honvéd kadétok, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is képviselteti magát.

Lesznek gyerekprogramok, valamint négy toborzópont is működik majd a rendezvényen,

ahol a hivatásos, a szerződéses és a tartalékos katonai szolgálat iránt érdeklődőket is várják.

Elindult a rendezvény honlapja is, a repulonap2021.hu oldalon jegyet lehet vásárolni a rendezvényre, továbbá itt minden friss információt, köztük az aktuális Covid-eljárásrendet is folyamatosan közzéteszik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről