A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

10 milliárd forintos pályázattal segíti a kormány a műanyagiparban működő vállalkozások fejlesztéseit - videó

VARGA Mihály
Budapest, 2021. június 17. Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Pénzügyminisztériumban Magyarország idei helyezéséről az IMD globális versenyképességi rangsorában 2021. június 17-én. Öt helyet lépett előre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban. Az IMD versenyképességi évkönyv 63 országot felsoroló rangsorában Magyarország így a 42. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Júliustól búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyag eszközöknek. A cél az, hogy az itthon használt helyettesítő termékek közül minél több Magyarországon készüljön - írta Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán a Facebookon.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály a bejegyzés alatti videóban elmondta: azért, hogy a zöld "átállásból" a magyar cégek is profitáljanak, 10 milliárd forintos pályázattal segíti a kormány a műanyagiparban működő vállalkozások fejlesztéseit.

- mondta.

Hozzátette, hogy a Ginop és a Vekop programok forrásaiból

egy cég 20, de akár 400 millió forintos támogatásra is pályázhat.

Az elnyert támogatásból a cégek bővíthetik kapacitásaikat, modernebb technológiára válthatnak.

A pénzügyminiszter elmondta: arra kérte kollégáit, hogy gyorsított eljárásban értékeljék a pályázatokat, így négymilliárd forintnyi támogatásról már döntés született. Az elbírálás folyamatos, hamarosan újabb vállalkozások kezdhetnek fejlesztésbe - közölte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!