Fel akarta robbantani felesége új párjának autóját

illusztráció, rendőrautó, rendőr, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy 49 éves férfi házilag készített egy csőbombát, amit felszerelt a másik férfi autójára azért, hogy megölje.
Vágólapra másolva!

A külföldi férfi a 2010-es évek elejétől élt Magyarországon, és többnyire külföldön, villanyszerelői szakmában dolgozott. Egy magyar nőt vett el feleségül. Házasságuk 2016 körül megromlott. Felesége közölte a férfival, hogy válni akar, majd fél évvel később azt is elmondta neki, hogy viszonya van egy másik férfival. A házasságuk felbontására végül 2019 nyarán került sor.

A férfi időközben megtudta, hogy ki a felesége szeretője. A vád szerint elhatározta, hogy

egy csőbombát készít, és azt rögzítette a férfi autójára azért, hogy megölje, mivel őt hibáztatta a már folyamatban lévő válásuk miatt.

Terve megvalósítása érdekében, műszaki ismereteit felhasználva,

otthon, saját maga készített egy csőbombát.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kiszemelt áldozat 2019 márciusában vásárolta az autóját, amire a féltékeny férj nem sokkal később, még márciusban, egy ismeretlen helyen felhelyezte a bombát úgy,

hogy műanyag gyorskötözőkkel az autó aljára rögzítette.

Amikor a férfi június 1-jén hazaért, és beparkolt az udvarba, észrevette, hogy valamilyen eszköz van felszerelve az autó aljára. A kocsi alá feküdt. Megtalálta a csőbombát, amelyet saját maga levágott.

Aztán fogta a szerkezetet és besétált vele a rendőrkapitányságra, ahol feljelentést tett.

A csőbomba rögzítésének helyére és az eszközben található robbanóanyag mennyiségére tekintettel, ami csaknem 500 gramm volt, a szakértők szerint a robbanószerkezet alkalmas lett volna egy ember életének kioltására. Azt is leírták, hogy miért nem lépett működésbe. Úgy találták, több körülmény is közrejátszott ebben.

A szerkezethez rögzített akkumulátorok nem működtek, ezért azok feszültség és így impulzus leadására nem voltak képesek.

A Fővárosi Főügyészség a 49 éves férfit emberölés kísérletével, és robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaéléssel vádolja. A főügyészség végrehajtandó börtönbüntetést kért rá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről