Négyen is rendszeresen megerőszakoltak egy kislányt

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy kislányt hosszabb időn keresztül négyen is rendszeresen megerőszakoltak. A másodfokú Győri Fellebbviteli Főügyészség a nemi erőszaktevők büntetésének súlyosítását indítványozta.
Vágólapra másolva!

A kislánnyal édesapja, bátyja, édesapja távoli rokona és annak szeretője is fajtalankodott. Az utóbbiak együtt is megerőszakolták.

Az ügyészség közleménye meglehetősen szűszakvú azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi történt. Az viszont biztos, hogy az ügyben nyomozni kezdtek és már ítélet is született első fokon. Azt írják, hogy a Székesfehérvári Törvényszék – részfelmentések mellett –

különböző súlyos minősítésű folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt az elsőrendű vádlottat és negyedrendű vádlottat 10-10 év, a másodrendűrendű vádlottat 9 év, a harmadrendű vádlottat 14 év fegyházbüntetésre, és valamennyiüket 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Bár az nem derül ki pontosan, hogy melyik támadó hanyadrendrű vádlott, az igen, hogy a fellebbviteli főügyészség az ítélet megváltoztatását, egy cselekmény pontosabb minősítését, és mind a négy vádlott büntetésének súlyosítását indítványozta. Az ügyészség álláspontja szerint végleges hatállyal kell eltiltani őket bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzik, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba állnak. Az ügyészség továbbá az egyik vádlott szülői felügyeleti joga megszüntetését is indítványozta.

Többen is megerőszakolták a lányt Forrás: Origo

Az ügyészségi közleményben emellett az áll, hogy a másodfokú ügyészség szerint az egyes részcselekmények vonatkozásában a folytatólagosságra figyelemmel külön felmentő rendelkezéseknek nincsen helye, így a IV. rendű vádlott cselekményét érintően a minősítést pontosítani indokolt. Az ügyészség szerint a vádlottak büntetését súlyosítani kell, mivel az irányadó középmérték 10 év.

A kiszabott szabadságvesztés büntetésekben viszont nem fejeződik ki, hogy a vádlottak kiemelkedő tárgyi súlyú, szigorú büntetőjogi következményekkel kell hogy járó, erkölcsileg soha meg nem bocsátható bűncselekményeket követtek el.

A szabadságvesztés tartama egyik vádlott esetében sem elégséges a büntetési célok eléréséhez. A súlyosító körülmények nem kaptak megfelelő értékelést a szabadságvesztés büntetések mértékének meghatározásakor.

"Mindezekre figyelemmel – és a szexuális támadásokkal szemben leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő kiskorúak sérelmére elkövetett nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményeket illetően az ítélkezési gyakorlat szigorodása érdekében – a kiszabott fegyházbüntetések súlyosítását tartja indokoltnak az ügyészség" - fogalmaztak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről