A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Szabadnapjukon mentettek életet, kitüntették a hős tűzoltókat

jutalom elismerés katasztofavédelem
Vágólapra másolva!
Újraélesztésben, motoros és biciklis baleseteknél, és gyerekek mentésében is segédkeztek idén a magyar tűzoltók. Hősies helytállásukért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kitüntetésben részesítette őket - írta meg a katasztrofavedelem.hu
Vágólapra másolva!

Gaszner Balázs tűzoltó törzsőrmester és Göcs Kornél Zoltán tűzoltó zászlós június 26-án, a szabadnapjukon mentettek életet.

Egyikük egy parkoló autó mellett fekvő eszméletlen emberre lett figyelmes, akit azonnal újra kellett éleszteni.

Időközben egy másik szabadnapos tűzoltó is a helyszínre érkezett, a mentők kiérkezéséig ketten folytatták az újraélesztést. A sikeres beavatkozást követően a férfi keringése és légzése is helyreállt, a mentők stabil állapotban szállították kórházba - írták a közleményben.

Szekszárdon július 31-én is helyt álltak a tűzoltók: egy nyugdíjas biciklis a tűtoltóság épülete előtt fának hajtott. Nagyon

erősen vérzett és görcsrohamai voltak, ezért minél előbb el kellett őt látni.

A központban szolgálatot ellátó Czidor Norbert tűzoltó főtörzsőrmester és Pozsonyi Balázs Ferenc tűzoltó főtörzsőrmester az épület elé sietett és szakszerű ellátásban részesítették, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Mindketten kitüntetésben részesültek.

A hősies helytállásért járó kitüntetéseket Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM OKF főigazgatója adta át. A kitüntetettek teljes listáját ide kattintva tekintheti meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!