Fürdőbelépőkkel vesztegettek meg két NAV-os dolgozót

illusztráció, rendőrautó, rendőr, rendőrség
Vágólapra másolva!
Az egyik férfi osztályvezető, a másik pedig főadóellenőr volt a NAV-nál, amikor két nő megvesztegette őket fürdőbérletekkel és egy edzőcipővel.
Vágólapra másolva!

A két kecskeméti férfi az adóhatósági eljárásban tájékoztatást adtak a nőknek arról, hogyan áll az ügyük, valamint

az eljáráshoz szükséges beadvány megszerkesztésében is segítettek nekik, cserébe pedig fürdőbérleteket kaptak.

Az osztályvezető egy márkás edzőcipőt is kapott, miután elmondta az egyik nőnek, hogyan áll az adóvizsgálata. A főadóellenőr a NAV központi adatbázisából több esetben jogosulatlanul kért le adatokat.

Ezen felül az adóigazolás kiadásával kapcsolatban azt a látszatot keltette, hogy hivatalos személyt befolyásol, amiért cserébe márkás italokat fogadott el.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Első fokon a bíróság a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál osztályvezetőként és főadóellenőrként foglalkoztatott két férfit 2 év, 5 év próbaidőre felfüggesztett büntetésre, pénzbüntetésre ítélte, valamint eltiltotta őket a munkájuktól. A két nő pénzbüntetést kapott.

Az ügyészség a két férfi és a két nő esetében is súlyosbításért fellebbezett, míg a védők felmentésért, illetve enyhítésért.

A fellebbviteli főügyészség fenntartotta a súlyosbításra tett fellebbezést, mivel álláspontjuk szerint a két férfit letöltendő büntetésre kellene ítélni, a két nőt pedig felfüggesztett büntetésre.

A védők fellebbezését nem tartotta elég alaposnak.

Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!