A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb megrázó részleteket árult el a halálos buszbalesetről az életben maradt sofőr

busz, baleset, Felborult egy busz az M7-esen, nyolc ember meghalt, Árokba borult egy autóbusz az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében, a Budapest felé vezető oldalon vasárnap hajnalban öt óra előtt néhány perccel
Felborult egy busz az M7-esen, nyolc ember meghalt.
Vágólapra másolva!
Egyelőre képtelen visszaülni a volán mögé a nyolc halálos áldozattal járó buszbaleset életben maradt sofőrje. Jánost Balatonlellénél váltotta le László, a férfi ezután elaludt, és már csak a hatalmas csattanásra ébredt fel.
Vágólapra másolva!

Nem hibáztatja kollégáját és jó barátját a szerencsétlenségért a nyolc életet követelő buszbaleset sofőrjének váltótársa. Krupich János meggyőződése, hogy a balesetben szintén meghalt Miksó László mindig is felelősségteljesen végezte a munkáját, és sosem okozott balesetet - írja a Bors.

A buszvezető a lapnak azt mondta, hogy egyelőre nem látja a holnapot. A férfi jelenleg táppénzen van, és

egy darabig biztosan nem tér vissza vezetni.

A balesetben nyolcan meghaltak Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

– Itt vagyok 40 évesen, valamit biztosan kezdenem kell a jövőben, de egyelőre minden kusza. Nem tudom megmondani, hogy valaha is be tudok-e ülni a volán mögé – mondta a férfi, aki a rajkai önkéntes tűzoltók parancsnoka és a polgárőrség vezetője is.

Ellenőrizték a busz állapotát az út előtt

A balesettel kapcsolatban a sofőr azt mondta, arra emlékszik, hogy Balatonlellénél megálltak pihenni, ahol ő is elment a mosdóba. Mire visszaért, kollégája már elfoglalta helyét a volánnál, ekkor váltotta le Jánost.

– Mondtam neki, hogy bármi baj van, szóljon. Mindig is úgy dolgoztunk együtt, hogy ha az egyikünk elfáradt, a másikunk leváltotta – mondta az életben maradt sofőr. János ezután elaludt, és már csak a hatalmas csattanásra ébredt fel.

– mondta a férfi, aki ezt követően megtalálta az édesanyját is. Rajta akkor már nem lehetett segíteni, de János úgy látta, hogy másokon még igen.

– Mivel a busz az oldalára fordult, egy határozott hölgy utas kirúgta a hátsó ablakot, én pedig a feltéptem a tetőablakot. Többeket azokon keresztül menekítettünk ki. Sokakat igyekeztem megnyugtatni, hogy mindjárt jönnek a tűzoltók – emlékezett vissza János, akit később szintén beszállítottak a kórházba.

A férfi azt is hangsúlyozta, hogy az út előtt természetesen ellenőrizték a busz állapotát: megnézték a kerekeket és fékpróbát is végeztek, és mindent rendben találtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!