Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Egy év alatt 10 millió forintot csalt ki ügyfeleitől egy siófoki vállalkozó

Vágólapra másolva!
Csalás miatt emeltek vádat egy 38 éves, siófoki férfival szemben, aki több millió forint értékben vett fel megrendeléseket ügyfeleitől, azonban az átvett összegeket nem utalta át a gyártónak.
Vágólapra másolva!

A férfi nyílászárókkal és redőnyökkel kereskedett, ami által több céggel is partneri viszonyban állt, azonban

2019 végére komoly anyagi problémákkal küzdött, meg nem fizetett alkalmazotti bérek és szállítói számlák, kölcsönök és hátralékos NAV tartozás is terhelték. A férfi ekkor elhatározta, hogy ügyfeleitől fog pénzt kicsalni.

Az egyik ügyfél 2019 októberében

a férfi cégétől 1,7 millió forint értékben rendelt nyílászárókat, melynek árát banki átutalással fizette meg. A férfi ekkor a megrendelő lapot ugyan elküldte gyártónak, a gyártás megkezdéséhez szükséges előleleget azonban nem,

így már az kezdetekkor sem állt szándékában annak teljesítése.

A férfi az összegek beérkezése után

a megrendelt áruk holléte után érdeklődő ügyfeleit azzal hitegette, hogy az írásbeli szerződés szerint a teljesítésre 1 év áll rendelkezésre,

ugyanakkor a megrendelések leadásakor az áruk leszállítását még jóval rövidebb határidőre - körülbelül 60 napra – ígérte, emellett a nyomozás során megállapítható volt az is, hogy az átvett előlegeket a céljuktól eltérően használta fel.

A férfi ezzel a módszerrel további öt ügyfelet tévesztett meg, akiknek 600.000 és 3.600.000 forint közötti összegű kárt okozott.

A 2020 szeptemberéig folytatott csalássorozattal

több mint 10 millió forintra tett szert.

Az ügyészség a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, emellett vagyonelkobzást, és az okozott kár megtérítésére kötelezést javasolta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről