Letartóztatták a szír migránsokat szállító, magyar embercsempészt

Vágólapra másolva!
A szegedi bíróság elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akit csütörtökön éjfélkor értek tetten Csongrád-Csanád megyében, amint migránsokat szállított.
Vágólapra másolva!

A férfi teherautóval vett föl 15 migránst a szerb-magyar határnál, az 55-ös főút közelében, egy földúton. A honvédségi járőrök azonban

felfigyeltek a lekapcsolt világítással a földúton veszteglő autó előtt ácsorgó tömegre, illetve, hogy a kocsi rakterébe emberek szállnak be, ezért értesítették a rendőröket róla.

Amikor a sofőr felfigyelt a közeledő rendőrautókra, a teherautóval a raktér bezárása nélkül elindult, azonban egy földúton lévő akadály miatt nem tudott tovább haladni.

A teherautó ellenőrzésekor annak rakterében 15 szír migránst találtak, akik sem személyazonosságukat, sem Magyarországra belépésük jogszerűségét nem tudták igazolni.

A főügyészség a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, illetve az eljárás meghiúsítása miatt javasolta a férfi letartóztatását egy hónapra.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés ellen a férfi és ügyvédje fellebbezett,

így az nem végleges.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!