Öt embert megkéseltek Riminiben, egy szomáliai migránst vettek őrizetbe

Rimini, Olaszország, késelés, migráns
Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett az olasz rendőrség egy szomáliai migránst, akit azzal gyanúsítanak, hogy késsel megsebesített négy nőt és egy hatéves kisfiút a turisták által kedvelt Riminiben szombat este - jelentette vasárnap az ANSA olasz hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A nyomozók egyelőre kizárják a terrorizmust mint indítékot, és feltételezik, hogy a 26 éves férfi kábítószer hatása alatt követte el tettét.

Luciana Lamorgese belügyminiszter rendkívül komolynak nevezte az incidenst, és közölte, hogy

hétfőn Riminibe utazik, ahol helyi biztonsági vezetőkkel tárgyal.

A férfi, akinek feltehetően nem volt jegye,

két női ellenőrt sebesített meg késsel egy autóbuszon, majd menekülés közben három járókelőre támadt rá, közöttük egy gyerekre

- jelentette az olasz média. A kisfiút megműtötték, az állapota válságos.

A rendőrség egy mellékutcában elfogta és őrizetbe vette a férfit.

Az incidens után Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga párt vezetője a Facebookra feltett videofelvételben bírálta Lamorgese teljesítményét. Salvini, akinek a pártja tagja a kormánykoalíciónak, hónapok óta gyakorol nyomást a belügyminiszterre annak érdekében, hogy szigorítsák a bevándorlási politikát.

A 26 éves szomáliai férfi néhány hónapja tartózkodik Olaszországban és kérelmezte a menekültstátust.

Riminiben egy katolikus jótékonysági szervezet által működtetett migráns szálláson lakott. 2015 óta él Európában, és már kért menedékjogot Dániában, Svédországban, Németországban és Hollandiában is, de mindenhol elutasították a kérelmét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!