A magyar rendőrök három kontingenssel segítik Európa határainak védelmét

Rendőrség, ORFK,rendőri egység,Szlovénia, Észak-Macedónia, Szerbia, migráció, határvádelem
Újabb magyar rendőri egységek indulnak Szlovéniába, Észak-Macedóniába és Szerbiába.
Vágólapra másolva!
Újabb magyar rendőri egységek indulnak Szlovéniába, Észak-Macedóniába és Szerbiába; fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata.
Vágólapra másolva!

A 30 fős észak-macedón, 20 fős szerb és háromfős szlovén kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadóország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják - olvasható a police.hu oldalon.

A rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is.

Újabb magyar rendőri egységek indulnak Szlovéniába, Észak-Macedóniába és Szerbiába Forrás: Origo

A kontingensek terepjáró-képességű szolgálati gépkocsikkal, kézi éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakasz védelmét.

A Szerbiába induló 53., az Észak-Macedóniába induló 65. és a Szlovéniába induló negyedik magyar rendőri kontingens tagjait a Készenléti Rendőrség központi objektumában Czukor Gergely alezredes, az ORFK Határrendészeti Főosztályának osztályvezetője búcsúztatta.

Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladatai mellett felajánlotta a támogatását a nyugat-balkáni országok részére" - írták a police.hu oldalon.

Czukor Gergely r. alezredes, az ORFK Határrendészeti Főosztály osztályvezetője búcsúztatta a rendőröket Forrás: police.hu

Kitértek arra is, hogy a hazatérő kontingensek tagjaira a magyar állampolgárokkal azonos járványügyi szabályok vonatkoznak. Amennyiben a külszolgálatról visszatérő rendőrnek szükséges koronavírus-tesztelésen részt vennie, akkor annak költségeit a rendőrség állja - írták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről