Apáti Bence: Így férgez le a 444 egy 12 éves kisfiút

Vágólapra másolva!
Apáti Bence írása az Origónak.
Vágólapra másolva!

Szily Laci, a 444 emberarcú liberális ultrája cikket írt a Magyarország-Anglia labdarúgó-mérkőzésről.

Hosszút.

Sohavégetnemérőset.

Még magához képest is elképesztő mennyiségű karaktert pazarolt el.

Vagy egyszerűen csak rossz lett szöveg, és ezért tűnt olyan elviselhetetlenül terjedelmesnek és végigolvashatatlannak, mint Gyurcsány négyoldalas publicisztikái a Népszabadságban, még 2008-ból.

Lászlót a meccsen elsősorban a rasszizmus zavarta, másodsorban a buzizás. Annyira, hogy egy jó kis dehumanizálásig hergelte magát.

Olyan mérhetetlen dühbe gurult, hogy sikerült leférgeznie egy 12 éves gyereket.

Igen, jól olvasták: írásában féregnek nevezett egy 12 éves kisfiút.

Ami miatt Szabó Tímea egészen biztosan dührohamot kapott, és azóta felháborodott hangvételű olvasói levelekkel bombázza Gyuri bácsi kedvenc szerkesztőségét. Aki nem tudná; Karácsony Gergely társelnöke általában bíróság elé szokta ráncigálni a hasonló jelzőket használókat.

A diktatúra kézivezérelt bírósága pedig a szokásos ügymenetnek megfelelően egy példásan szigorú ítélet formájában szokott igazat adni Kabul rózsájának, amelyben hitet tesznek a szélsőséges politikai korrektség zsarnoksága mellett és a kullancs és baktérium szavakat használó jobboldali tollforgatók ellen.

Az eseményt pedig a haladó sajtó tapsvihara aranyozza be.

Mert hát kullancs meg baktérium? Micsoda dolog ilyeneket írni?!

Ilyen jelzők használatára kizárólag a gyűlölködő kormánypárti újságírók képesek vetemedni.

Majd a haladó publicista köp egy hegyeset, és ellenőrzi, hogy a profilképén még mindig Simicska kedvenc mondata szerepel-e.

Aztán elégedetten kortyol egy nagyot egy igen drága 30 éves whiskey-ből.

Egy 12 éves kisfiút leférgezni ellenben fontos és helyes dolog, küldetés, érezze csak a kis fasisztája, hogy minden tettnek és kimondott szónak van következménye. Különben is a férgezés amolyan progresszív dehumanizálás.

Jófajta.

Csak a fasiszták nem látják a két dehumanizálás közti különbséget.

Sebaj.

De, mint azt említettem, Lacit a buzizás is aggasztja. Nagyon. Annyira, hogy a pillanat tört része alatt képes leférgezni a kis megátalkodott 12 éves buzizókat.

Ismert, hogy a zseniális focistát, Cristiano Ronaldót szokták a szurkolók azzal cukkolni, hogy biztos információkkal rendelkeznek azzal kapcsolatban, hogy a labdarúgó a saját neméhez vonzódik.

Amit amúgy Ronaldo általában kellő humorral képes kezelni, nem ritkán egy huncut kacsintással szokott reagálni a lelátóról megfogalmazott vádakra.

Egyszer személyesen is szemtanúja voltam egy ilyennek.

Még a "Cristiano homoszexuál"-ozó drukkerek is elröhögték magukat.

A dolog amúgy teljesen nemzetközi; olyannyira, hogy Ronaldót a világ minden elrejtett zugában és szegletében ezzel próbálják meg felidegesíteni, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Csakhogy Szily már megint addig keresgélt, amíg fel nem kutatta lakása legnagyobb kettős mércéjét, és úgy írta meg a cikkét, hogy a pötyögés közben egy pillanat erejéig sem vette le a tekintetét a liberálisok egyik kedvenc eszközéről.

Ugyanis Lacit a buzizás úgy egyébként a legkevésbé sem szokta felzaklatni.

Tisztán emlékszem, hogy néhány nappal kollégájával, Plankó Gergővel folytatott nyilvános vitánk után, a 444 másik munkatársa, Botos Tamás feltöltött egy képet a Tumblrre, amelyen szerény személyem látható. A montázson egy "buzi vagyok" táblát tartok a kezemben.

Barátnőm és ikerfiaim legnagyobb örömére.

(Nyilván sem homoszexuális nem vagyok, sem nem tartottam ilyen feliratú táblát soha a kezemben.)

Kutatok az emlékezetemben, de igazából nem rémlik, hogy Lacink dühös publicisztikában fakadt volna ki Botos és a lebuzizásom ellen, és nem tudhatom biztosan, valószínűleg féregnek sem nevezte másnap a közös munkahelyükön.

Úgy hiszem, Szinetár Dórát sem részesítette egy kiadós dehumanizálásban, pedig a kivételesen tehetséges művésznő is hasonló vádakat fogalmazott meg velem szemben.

De Kocsis Máté lemelegezése sem verte ki nála a biztosítékot; én legalábbis nem emlékszem olyanra, hogy Ungár Klára megkapta volna Szilytől a féreg jelzőt.

És akkor még meg sem említettem a Márki-Zay Péter által az elmúlt időszakban bemutatott, minden létező aljasságot felülmúló ámokfutását. Szilyből akkor sem szaladt ki egy alig hallgató féreg sem.

Csak Cristiano Ronaldót tilos azzal cukkolni, hogy homoszexuális.

Ha valaki mégis így tesz, akkor a 444 szerkesztősége egyöntetűen elképed, felháborodik, átsírják az egész éjszakát, majd Szily Laci megírja a szokásos dörgedelmes hangú publicisztikáját a kullancs, akarom mondani, a féreg rasszista magyar szurkolókról.

A legkisebbekről is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!