A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Illegálisan tárolt veszélyes hulladékot egy Fejér megyei férfi

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy Fejér megyei férfi azzal foglalkozott, hogy forgalomból kivont kocsikat vett meg, amiket utána szétbontott, majd a még használható alkatrészeket eladta. Többek között az akkumulátorokat, gáztároló tartályokat az udvarán tartotta, amelyek veszélyes hulladéknak minősülnek.
Vágólapra másolva!

A vád szerint a férfi 2020 júliusát megelőző évben külföldről behozott, illetve Magyarországon forgalomból kivont autókat vett meg.

2020 elejétől a kocsikat egy Fejér megyei telken szétbontotta, majd a még használható alkatrészeket eladta, a többit pedig bevitte a MÉH-telepre.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A telken 6 bontás alatti autót, egy 5x4 méteres területen használt gumikat, egy 3x3 méteres területen kocsik ülésmaradékát, fa-, fém hulladékot, forgalmi rendszámokat és egyéb háztartási hulladékot, egy 5x5 méteres területen pedig autó kerekeket, olajos flakonokat, bontott hűtők hulladékait, benzintartályt, motorolajos kannát és egyéb lomhulladékot tartott.

Az összegyűjtött, közel 30 köbméter hulladékból 20 köbméter akkumulátorok, gáztároló tartályok, övfeszítők, légzsákok robbanó patronjai, üzemanyag és olaj, hűtőfolyadék, fagyálló folyadék, klímaberendezés folyadéka, higany tartamú alkatrészek voltak, amik veszélyes hulladéknak minősülnek.

Ezek alkalmasak voltak arra, hogy veszélyeztessék az emberek életét.

A férfi a büntetőeljárás miatt befejezte a munkát, elvitette az összes szemetet és a tárolásra használt földet felszántatta.

Az ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése miatt emelt vádat a férfi ellen és azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje pénzbüntetésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!