Újabb súlyos részletek derültek ki Cseh Katalin korrupciós ügyéről

Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője a párt eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Egymás között adott-vett cégek, fél Európára kiterjedő cégháló, valamint egy óriási korrupciós botrány, és persze a sokszor emlegetett hologramos technológia, no meg rengeteg uniós pénz. A Cseh Katalin-ügy részleteit vizsgálva újabb elképesztő momentumokra bukkant a Demokrata.
Vágólapra másolva!

A Cseh Katalin-botrány kirobbanása óta tudjuk: a különböző szálakon a momentumos politikus családi cégéhez köthető hálózat vállalkozásaihoz ömlött az uniós pénz.

Az is kiderült, hogy a hálózat cégei összehangoltan váltogatták a telephelyeket és a fióktelepeket – Vác mellett például a Nógrád megyei Szécsény, Szirák és Ludányhalászi is felbukkan helyszínként –, miközben több milliárd forintnyi EU-s pénzt nyertek el.

Bár korábban a PestiSrácok írt arról is, hogy a hálózatnak Szerbiában, sőt, Svájcban is vannak tagjai, de a külföldi szálról eddig kevesebb szó esett. Pedig a szlovákiai vonal például sok érdekességet tartogat.

Újabb részletek derültek ki a Cseh Katalin-féle uniós pénzszerzésről Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Demokrata információi szerint felmerülhet a gyanú, hogy

a svájci Holotech Switzerland AG által létrehozott és használt technológia alkalmazásával nem csupán Magyarországon, hanem külföldön, több országban is pályázhatott Lakatosék érdekköre további uniós támogatások reményében.

Az egyik ilyen ország Szlovákia lehet, ahol a Finance Partners Slovakia s.r.o az M&M 2003 Kft.-n keresztül juthatott hozzá a géphez. Az M&M 2003 Kft. egykori ügyvezető-tulajdonosa, Vanda Tamás – miután átvette a társaság vezetését – azonnal átköltöztette a céget a Lakatosék nevével fémjelzett Vác, Nádas utca 6. szám alatti székhelyre, ráadásul a cégkapcsolatok alapján kimondható, hogy szoros kapcsolatban áll Piszmán Zoltánnal, akivel éveken át közös érdekeltségekkel rendelkezett.

Milan Kopriv, a cég jelenlegi szlovák ügyvezetője pillanatnyilag vizsgálati fogságban van, mivel egy kinti cégén keresztül érintett lehet Szlovákia történetének legnagyobb korrupciós botrányában.

A Cseh Katalin botrány szlovákiai száláról és a további érintett országokról A Demokrata cikkében olvashat bővebben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről